Πρώτη συνάντηση του Κασσελάκη με το club των βιομηχάνων

Στις 10 Οκτωβρίου στη ΓΣ του ΣΕΒ θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τα πρώτα δείγματα γραφής ως προς την πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα ζητήματα της επιχειρηματικότητας και της βιομηχανίας θα δώσει ο νέος πρόεδρος  Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΒ έχει προσκληθεί και θα μιλήσει στις 10 Οκτωβρίου το μεσημέρι στα μέλη του Συνδέσμου εκπροσώπησης των εργοδοτών της χώρας.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχοντας επιχειρηματική σταδιοδρομία στην επαγγελματική του πορεία, αναμένεται να δώσει το πρώτο στίγμα των πολιτικών του προθέσεων απέναντι στα αιτήματα που θέτουν οι βιομήχανοι και αυτά αναμένεται να ξεδιπλωθούν στο διήμερο εκδηλώσεων του ΣΕΒ.

Ο Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προσκλήθηκε από το ΣΕΒ στο πλαίσιο της διοργάνωσης της εξ αναβολής ανοιχτής εκδήλωσης της Γενικής Συνέλευσης. Η ΓΣ του Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο αλλά λόγω των εκλογών το σκέλος της συμμετοχής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και η ανοιχτή εκδήλωση μετατέθηκαν για τις 10 Οκτωβρίου.

Ο Μητσοτάκης

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο.

Ανάλογα με τις τοποθετήσεις νωρίτερα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται το πολιτικό θερμόμετρο να ανέβει με τον κ. Μητσοτάκη πιθανότατα να απαντήσει στα όποια σημεία της τοποθέτησης του κ. Κασσελάκη.

Βιομηχανικό Συνέδριο

Εξάλλου με το μήνυμα «Σχέδιο και Τομές για το μέλλον των δυνατοτήτων μας» (#SEV4Growth) ο ΣΕΒ διοργανώνει το Βιομηχανικό Συνέδριο, την προσεχή Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αιθ. «Αλεξάνδρα Τριάντη»), κατά το οποίο θα θέσει τα κρίσιμα ζητήματα για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής βιομηχανίας.

Το Βιομηχανικό Συνέδριο έρχεται σε μία περίοδο σημαντικών ανακατατάξεων και σύνθετων προκλήσεων. Από την ενεργειακή κρίση και την πράσινη μετάβαση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μέχρι τον τεχνολογικό μετασχηματισμό, την προσέλκυση νέων ταλέντων, τα παραγωγικά οικοσυστήματα και τον επαναπροσδιορισμό της εργασίας, η ανάγκη εκπόνησης συγκεκριμένου και άμεσα υλοποιήσιμου σχεδιασμού σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, είναι δεδομένη και επιτακτική. Στόχος είναι να αναδειχθούν το όραμα και οι τομές για την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας με ορίζοντα το 2030 σε μια περίοδο γεωπολιτικών ανακατατάξεων, ενεργειακής κρίσης, κλιματικής μετάβασης, τεχνολογικών εξελίξεων, επαναπροσδιορισμού της εργασίας, νέας σχέσης ανθρώπου & τεχνολογίας, αναδιαμόρφωσης των διεθνών αλυσίδων αξίας, νέας στρατηγικής για την αυτονομία.

Κορυφαίοι επιχειρηματίες

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετέχουν κορυφαίοι επιχειρηματίες και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, όπως και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών, όπως μεταξύ των άλλων, ο Πρόεδρος της Business Europe (του κορυφαίου ευρωπαϊκού εργοδοτικού φορέα στον οποίο ΣΕΒ συμμετέχει ως εκπρόσωπος της ελληνικής επιχειρηματικότητας) κ. Fredrik Persson και ο Πρόεδρος του European Round Table for Industry (ERT) κ. Jean-François van Boxmeer (πρόεδρος του Vodafone Group plc). Η ERT αποτελείται από τους CEOs και Προέδρους από τις 60 μεγαλύτερες βιομηχανικές και τεχνολογικές επιχειρήσεις της Ευρώπης.

Η θεματολογία του Βιομηχανικού Συνεδρίου:

· Ο επαναπροσδιορισμός των ευρωπαϊκών προτεραιοτήτων με κατεύθυνση τη στρατηγική αυτονομία και η θέση της ΕΕ και της Ελλάδας στην παγκόσμια επενδυτική και βιομηχανική ανταγωνιστικότητα.

· Το όραμα για τη Βιομηχανία 2030.

· Η πρόκληση της συστηματικής ενδυνάμωσης της εγχώριας παραγωγής και η δημιουργία δικτύων παραγωγής σε τομείς στους οποίους η Ευρώπη επιδιώκει τη στρατηγική της αυτονομία.

· Η αναβαθμιζόμενη σημασία του ανθρώπινου κεφαλαίου και η ανάγκη για διαρκώς εξελισσόμενες δεξιότητες που θα ενισχύσουν την ανθρώπινη δημιουργικότητα στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.

· Τα κριτήρια ESG όχι μόνο ως επίκαιροι, αλλά κυρίως θεμελιώδεις πυλώνες της σύγχρονης βιομηχανίας.

· Οι προκλήσεις επιτάχυνσης της ενεργειακής μετάβασης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής χωρίς εκπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα.

Πηγή ΟΤ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα