Ψήφισαν 15χρονοι, αλλοδαποί, αλλά… 100.000 λιγότεροι από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν κατάφερε να πλησιάσει τη συμμετοχή στην εκλογή του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς παρά την επιστράτευση ακόμη και… 15χρονων η συμμετοχή για την ανάδειξη νέου προέδρου έφθασε μόλις τις 172.000. Ο Αλέξης Τσίπρας βέβαια ήταν μοναδικός υποψήφιος, όμως η καμπάνια που είχε επιχειρηθεί προκειμένου να πάνε στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες, δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

«Πρωτοφανής η συμμετοχή των πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες, σας ευχαριστώ όλους», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, προφανώς αναφερόμενος στη δική του αλήθεια.

«Σήμερα κάναμε ένα μεγάλο βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα στον τόπο μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας μετά το κλείσιμο των καλπών στις εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, νεανικό, σύγχρονο και ριζοσπαστικό μετά τα 172.000 εγγεγραμμένων μελών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών, σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «αυτή είναι η δέσμευση της νέας συλλογικής μας ηγεσίας. Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση. Με ενότητα και συναίσθηση της βαριάς ευθύνης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη του λαού μας. Για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στη πατρίδα μας».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πρωτοφανή συμμετοχή στην κάλπη για την ανάδειξη συλλογικής ηγεσίας, «με την ένταξη πάνω από 110.000 νέων μελών στις γραμμές μας».

100.000 λιγότεροι απ’ το ΠΑΣΟΚ

Πριν από πέντε μήνες, ανάλογη διαδικασία είχε ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή προέδρου. Τότε είχαν ψηφίσει 270.000 πολίτες- και χωρίς 15χρονα ή τους μη έχοντες εκλογικά δικαιώματα στην Ελλάδα. Περισσότεροι κατά 100.000 δηλαδή αυτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε πει τότε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που μας τίμησαν σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου για το πολιτικό πολιτισμό που επέδειξαν και που απετέλεσε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά. Η Δημοκρατική Παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει».

Τα νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ σε συμμετοχή, το ΠΑΣΟΚ τα έπιασε μόνο για την ψήφιση του… ονόματος. Συγκεκριμένα πριν μια βδομάδα τις 170.000 άγγιξε η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, για την… επικράτηση του νέου ονόματος, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να δηλώνει: «Ο ήλιος επέστρεψε».

Για συγκρίσεις με τη Νέα Δημοκρατία δεν γίνεται λόγος, καθώς για τον αρχηγό της Κυριάκο Μητσοτάκη, είχαν ψηφίσει 404.078 (α’ γύρος) και 334.752 (β’ γύρος) αντίστοιχα.

Αυτό το υπενθύμισε στον Αλέξη Τσίπρα με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία:

«Ο κ. Τσίπρας νίκησε τον κ. Τσίπρα κι ανατρέποντας τα προγνωστικά, εκλέχτηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας ότι έχει κατοχυρώσει τη θέση του μετά την επερχόμενη ήττα. Γιατί αυτός ήταν ο στόχος του», τονίζεται

Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της, έδωσε στοιχεία:

«Όσο για τους πανηγυρισμούς για τη συμμετοχή αρκεί να θυμίσουμε τους αριθμούς: στις κάλπες για εκλογή Προέδρου της ΝΔ έλαβαν μέρος 404.000 πολίτες και για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμμετείχαν 270.000 πολίτες.

Η σύγκριση μιλάει από μόνη της. Αν βεβαίως μπορεί να υπάρξει σύγκριση, αφού ούτε ένας και μοναδικός υποψήφιος υπήρχε, ούτε καλούνταν στην κάλπη 15χρονοι και όποιος βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια, ακόμα και χωρίς εκλογικά δικαιώματα. Στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να προβληματιστούν, όταν έχουν κάνει τέτοια καμπάνια, συνεχίζουν να κατασκευάζουν μια δική τους πραγματικότητα, στην οποία πάντα κερδίζουν. Κυρίως όταν τρέχουν μόνοι τους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα