bpbg
bpbg

“Aποστολή του Τσίπρα ήταν να δώσει τη Μακεδονία”

Δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση εξαπέλυσε η Σοφία Βούλτεψη αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι  “συνέπραξε με τον Ζάεφ για να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό”.

Η βουλευτής της Ν.Δ. μιλώντας στον «Θέμα 104,6» έκανε λόγο  για συναλλαγή με τους δανειστές, με τους Σκοπιανούς, με αποστάτες με αντάλλαγμα υπουργικούς θώκους εναντίον του ελληνικού λαού».

“Πού ακούστηκε αναγνώριση γλώσσας μέσω γεωγραφικών όρων”

Αναφερόμενη στη ρηματική διακοίνωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών η Σοφία Βούλτεψη, κατήγγειλε «ότι εκτός από τους Σκοπιανούς πλαστογράφους έχουμε τώρα και τους πλαστογράφους της κυβέρνησης.

Ο Τσίπρας συνέπραξε με τον Ζάεφ για να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό. Έχουμε μια κυβέρνηση που συμπράττει με ξένη δύναμη εναντίον του λαού της. Και ήλθε χθες ο κ. Τσίπρας να θριαμβολογήσει στην ελληνική Βουλή.

Συναλλάσσεται με τους δανειστές, με τους Σκοπιανούς, με αποστάτες με αντάλλαγμα υπουργικούς θώκους εναντίον του ελληνικού λαού.

Μας κοροϊδεύουν με μια συνοδευτική των συνταγματικών αλλαγών διευκρίνιση του σκοπιανού ΥΠΕΞ! Η ορολογία του συνοδευτικού εγγράφου δεν περιλαμβάνεται στις συνταγματικές αλλαγές.

Γιατί δεν τα έβαλαν αυτά μέσα στο Σύνταγμα; Στις διευκρινίσεις λένε ότι το nationality είναι citizenship (ιθαγένεια). Αλλά μέσα στο Σύνταγμα μιλάνε για nationality. Αυτό ρώτησα χθες τον κ. Τσίπρα: «Ποια εθνότητα έχουν αυτοί;». Και δεν απάντησε.

Διότι μας είπε τι δήθεν δεν έχουν, αλλά όχι τι έχουν. Στις διευκρινίσεις αναφέρεται η αναγνώριση γλώσσας από το 1977 μέσω… τυποποίησης γεωγραφικών όρων!

Πού ακούστηκε αναγνώριση γλώσσας μέσω γεωγραφικών όρων; Από εκεί και πέρα, στο Σύνταγμα, το όνομα «Μακεδονία» αναφέρεται μία φορά στο άρθρο 36, για ιστορικούς, λέει, λόγους. Ποιοι ιστορικοί λόγοι υπάρχουν; Το Ίλιντεν, που έκοβαν τις γλώσσες από τις δασκάλες και κρεμούσαν τους παπάδες από τα δέντρα;

Επίσης, στο προοίμιο παραμένει η αναφορά στην ASNOM του «μακεδονικού λαού» και στο άρθρο 49 αναφέρεται η προστασία του «μακεδονικού λαού» εντός και εκτός συνόρων.

Δεν έγινε δηλαδή αυτό που είχαν πει, η μεταφορά του δικού μας άρθρου του Συντάγματος για την προστασία της ομογένειας, αλλά μιλούν για προστασία ”ακεδονικού λαού”».

“Αποστολή τους ήταν να δώσουν τη Μακεδονία”

Η κυρία Βούλτεψη σχολιάζοντας τα περί «Εθνικής Γραμμής», είπε οτι «ο κ. Τσίπρας αναφέρεται συνεχώς στην «εθνική γραμμή».

Και ποια είναι αυτή η «εθνική γραμμή»; Υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι αυτή περιλαμβάνει και όνομα και γλώσσα και ταυτότητα και αυτοπροσδιορισμό και πρόσβαση στη θάλασσα και αλλαγή στα σχολικά βιβλία; Ο Ζάεφ πήρε ό,τι ζητούσε από όλες τις κυβερνήσεις ο Γκρουέφσκι».

«Για τη συναλλαγή», έκανε λόγο η βουλευτής της ΝΔ, λέγοντας, «αποστολή τους ήταν να δώσουν τη Μακεδονία. Γι’ αυτό τους επαινούν οι δανειστές. Μετά την δήθεν έξοδό μας από τα μνημόνια είχαμε πέντε κραχ στις τράπεζες.

Επίσημα ανακοινώθηκε ότι στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 οι τράπεζες έχασαν το 55% της χρηματιστηριακής τους αξίας. Μέσα σε τέσσερις μέρες έχασαν άλλο 16%.

Τις μέρες που ήταν εδώ η κ. Μέρκελ το δεκαετές ομόλογο βρισκόταν στο 4,32%. Δεν τα ξέρουν αυτά οι δανειστές; Τα ξέρουν.

Αλλά πήραν την Μακεδονία και δεν τους νοιάζει γιατί έχουν στρογγυλοκαθίσει πάνω στο υπερταμείο. Γι’ αυτό έβαλαν στο υπερταμείο τους αρχαιολογικούς χώρους. Για να μπορούν, αν συμβεί κάτι, να πάνε κατευθείαν να πάρουν τις εισπράξεις από την επισκεψιμότητα, γιατί αυτό είναι το μόνο ζεστό χρήμα.

Στις 15 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπρόβνικ μια συνάντηση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων με επίσημη προσκεκλημένη και ομιλήτρια την κ. Μέρκελ.

Και ήλθε στο γραφείο μου, το γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου, το δελτίο από το Γραφείο Συνδέσεώς μας στα Σκόπια, όπου αναφερόταν ότι η Μέρκελ είπε πως «το πρόβλημα με το όνομα και την ταυτότητα αυτού του κράτους αποτελεί βάρος για όλους». Ταυτότητα!

Για ταυτότητα μιλούσε ήδη από τότε η κ. Μέρκελ. Και έλεγε επίσης εκείνο το τηλεγράφημα ότι οι Σκοπιανοί είπαν της Μέρκελ πως στην Ελλάδα πρωθυπουργός είναι ο Σαμαράς και επομένως δεν έχουν συνομιλητές στην Αθήνα.

Έπρεπε λοιπόν να φύγει ο Σαμαράς για να βρουν συνομιλητή οι Σκοπιανοί. Έτσι άρχισαν τα διάφορα προσχήματα για να μην κλείσει η αξιολόγηση και να πέσει η κυβέρνηση».

“Ο Καμμένος θα φορέσει τον ντουλαμά του Παύλου Μελά”

Τέλος αναφερόμενη στον Πάνο Καμμένο, είπε ότι «παρακολουθήσαμε χθες σκηνές που έβγαιναν από Βίπερ Νόρα. Χώριζε το ζευγάρι που, όπως έλεγε ο Καμμένος, δεν θα χώριζε ποτέ. Ένα μοιραίο ζευγάρι για την Μακεδονία σε ένα δακρύβρεχτο δήθεν διαζύγιο. «Μου είπες ψέματα», «σε καταλαβαίνω».

Ο Καμμένος ευθύνεται. Μπορούσε από την αρχή να πει στον Τσίπρα μόλις έφερε θέμα Μακεδονίας «εδώ χωρίζουμε τα τσανάκια μας».

Ο Καμμένος που στα προηγούμενα συλλαλητήρια έλειπε στο εξωτερικό, τώρα ετοιμάζεται να βγάλει τη στολή παραλλαγής και να φορέσει τον ντουλαμά του Παύλου Μελά και να πάει στο συλλαλητήριο».

Διαβάστε επίσης