“Δικαιώθηκε το σύνθημα τι Παπάγος, τι Πλαστήρας”

Ολομέτωπη ήταν η επίθεση που έκανε το ΚΚΕ με ανακοίνωση σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3 και μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής. Το Κομουνιστικό κόμμα σχολίασε πως ο κ. Τσίπρας βρίσκεται «σε αμηχανία και σύγχυση», με αφορμή σχόλιό του κατά του ΚΚΕ. Μάλιστα στην ανακοίνωση του ο Περισσός τονίζει πως “ιστορικά δικαιώθηκε το σύνθημα τι Παπάγος, τι Πλαστήρας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ είναι η ακόλουθη:

«Ο κ. Τσίπρας, ευρισκόμενος προφανώς σε αμηχανία και σύγχυση, αδυνατεί να κατανοήσει ότι δεν τον ταυτίζει το ΚΚΕ με τον Μητσοτάκη και τον Σαμαρά. Μόνος του ταυτίστηκε, με τις δεξιές αντιλαϊκές πολιτικές που εφάρμοσε και το 3ο μνημόνιο που μαζί ψήφισαν, δίνοντας το δικαίωμα στη Ν.Δ., αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, να κουνάνε το δάχτυλο κι απογοητεύοντας προοδευτικό, αριστερό κόσμο.

Μόνο μεγαλύτερη οργή προκαλεί σ’ αυτόν τον κόσμο η αναφορά ότι η κυβέρνησή του ακολούθησε πολιτική κοινωνικής δικαιοσύνης, τη στιγμή που εφάρμοσε μια σκληρή ταξική πολιτική, που έφτασε ακόμη και στην κατάργηση του ΕΚΑΣ, ενώ από την άλλη έδωσε απλόχερα δώρα στο μεγάλο κεφάλαιο.

Ο Νικόλαος Πλαστήρας παραδίδει την εξουσία στον στρατηγό Αλέξανδρο Παπάγο

Όσο για το σύνθημα «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος», του υπενθυμίζουμε ότι είναι ιστορικά δικαιωμένο. Η κυβέρνηση Πλαστήρα ήταν αυτή, που ανάμεσα σε άλλα, εκτέλεσε το Νίκο Μπελογιάννη και τους συντρόφους του κατ’ εντολή των Αμερικάνων, με τους οποίους ο κ. Τσίπρας μοιράζεται σήμερα «κοινές αξίες».

Διαβάστε επίσης