“Καβαλερία Ρουστικάνα” και “Όνειρο θερινής νυκτός” το καλοκαιρινό φεστιβάλ στο Επταπύργιο

Στην εσωτερική αυλή που δημιουργούν τα πέτρινα τείχη του Επταπυργίου, της ακρόπολης της Θεσσαλονίκης, θα ζωντανέψουν σε λίγους μήνες δύο ιστορίες: η ιστορία που εκτυλίσσεται στη δημοφιλή όπερα “Καβαλερία Ρουστικάνα” και η ρομαντική ιστορία του ονείρου θερινής νυκτός του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, βασισμένη στη μουσική του Μέντελσον.

Με τις δύο αυτές κορυφαίες εκδηλώσεις, αλλά και με μερικές ακόμη, το “Φεστιβάλ του Επταπυργίου” που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα πρότυπα του Φεστιβάλ Αθηνών, φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό υψηλού επιπέδου, που θα καθιερωθεί και τα επόμενα χρόνια. Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν η συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η κρατική ορχήστρα και η ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, ενώ έχει ζητηθεί και από το Κρατικό Θέατρο να διατυπώσει μια δική του πρόταση για μια θεατρική παράσταση.

“Το σκεπτικό μας είναι να δημιουργήσουμε μια γέφυρα ανάμεσα σε όλους τους φορείς της πόλη” επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Άννα Μυκωνίου, γνωστοποιώντας ότι το Φεστιβάλ Επταπυργίου θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Ιουλίου και θα διαρκέσει 20-25 μέρες. Παράλληλα αναφέρει ότι προωθείται η συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών, ενώ θα υπάρξουν και καλεσμένοι από το εξωτερικό.

«Όταν κάναμε πέρσι την εκδήλωση “Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Επταπύργιο”, τηλεφωνούσε πολύς κόσμος και ρωτούσε “πού είναι το Επταπύργιο”. Με το Φεστιβάλ που διοργανώνουμε είναι σίγουρο ότι θα γνωρίσει πάρα πολύς κόσμος αυτό το υπέροχο μνημείο. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει παρεμβάσεις, με τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, για την τοποθέτηση σήμανσης, τη διαμόρφωση χώρου στάθμευσης, τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς το Επταπύργιο. Επιπλέον, τα μηνύματα του κόσμου είναι πολύ ενθαρρυντικά για το σχέδιο αυτό, που μπορεί να είναι αρκετά φιλόδοξο όμως αποτελεί ένα όνειρο για μας» τονίζει η κ. Μυκωνίου.

Χαρακτήρισε άλλωστε το Επταπύργιο ως έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο, φορτισμένο ιστορικά και συναισθηματικά και με μνήμες και υπογραμμίζει πως “το σκεπτικό του φεστιβάλ είναι καταρχήν να κοινωνικοποιήσει το μνημείο, να το κάνει ζωντανό, να δημιουργήσει τουριστικό πόλο έλξης, ώστε να έχουν κάποιο λόγο οι τουρίστες να έρχονται και να μένουν στην πόλη σε συγκεκριμένες ημερομηνίες”. Επιπλέον, είναι σημαντικό -κατά τον ίδιο- “να γεμίσει και ένα κενό, σε συνεργασία με όλους τους φορείς που αγκαλιάζουν την προσπάθεια, εκείνο το κενό μεταξύ των εκδηλώσεων που γίνονται το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, και βρίσκεται ανάμεσα από το έντεχνο και το ποπ, από το ροκ και το λαϊκό”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα