Σε 7 άξονες και με 4 προτεραιότητες το πρόγραμμα Τεντόμα για την Αθήνα

Το πρόγραμμα του για την Αθήνα ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος της πρωτεύουσας Χρήστος Τεντόμας, επικεφαλής  της πρωτοβουλίας πολιτών «Η Αθήνα είμαστε εμείς». Και όπως υποστήριξε «το πρόγραμμα της πρωτοβουλίας μας αποτελεί το πρώτο και το μόνο μέχρι στιγμής ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξόδου της Αθήνας από την κρίση. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο το οποίο καταρτίστηκε από ομάδες εργασίας εκατοντάδων πολιτών-μελών της πρωτοβουλίας και κατατίθεται 7 μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές».

Το πρόγραμμα του κ. Τεντόμα στηρίζεται σε επτά βασικούς άξονες που είναι: 1)Αθήνα Καθαρή-Πράσινη, 2) Αθήνα πρωτίστως Ασφαλής, 3) Αθήνα της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας, 4)Αθήνα που θέτει τον Αθηναίο στο επίκεντρο, 5)Αθήνα του Πολιτισμού, του αθλητισμού και της Δημιουργίας, 6)Αθήνα προσβάσιμη από όλους, 7) Αθήνα έξυπνη και ψηφιακή.

Κλείνοντας την παρουσίαση του προγράμματος του ο κ. Τεντόμας αναφέρθηκε σε εμβληματικές κατά τον ίδιο προτεραιότητες για την πόλη.
* Η πρώτη αφορά τον Βοτανικό όπου προτείνεται να μην κατασκευαστεί το αποτεφρωτήριο στην περιοχή καθώς υπάρχει ήδη μελέτη με προτεινόμενους χώρους εκτός Δήμου Αθηναίων. Αντιπροτείνονται δε μέτρα αισθητικής αναβάθμισης της περιοχής και επαναφοράς της στην καθημερινότητα της πόλης μακριά από το μικροέγκλημα και την παρανομία. Προτείνεται επίσης να κατασκευαστεί στον Ελαιώνα το Μητροπολιτικό Πάρκο της Αθήνας, ενοποιώντας τους προβλεπόμενους μεγάλους χώρους πρασίνου και τέλος να συνδεθεί με την Ακαδημία Πλάτωνος και την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, με επέκταση των πεζόδρομων και δημιουργία ποδηλατόδρομου.
* Δεύτερη προτεραιότητα αποτελεί η πρόταση της πρωτοβουλίας για την ανέγερση Βιοκλιματικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών στην Ακαδημία Πλάτωνος, μια πρόταση που θα κάνει την περιοχή τουριστικό προορισμό. «Είδαμε όλοι μας τι έγινε με το νέο ψηφιακό μουσείο του Πλάτωνα που εγκαινιάσθηκε όταν ήμουν πρόεδρος στον ΟΠΑΝΔΑ και έχει καταστεί πόλος έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Τεντόμας.
* Η τρίτη προτεραιότητα αφορά τα Πατήσια όπου προτείνεται ο εκσυγχρονισμός της κεντρικής ανθαγοράς Αθηνών στον «Προμπονά» με διαμόρφωση του ιδιόκτητου οικόπεδου 4.300 τμ με τη Σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα και αξιοποίησή της ως τουριστικός προορισμός.
* Η τέταρτη προτεραιότητα αφορά την επέκταση των ποδηλατόδρομων αλλά και η μετατροπή σταδιακά της Αθήνας σε πόλη φιλική στο ποδήλατο και τους ποδηλάτες. Προτείνεται δε η άμεση υλοποίηση του Βόρειου τμήματος για χρήση ποδηλάτου στον άξονα Γκάζι-Κηφισιά καθώς και δίκτυο ποδηλατικών υποδομών στα Εξάρχεια.

Διαβάστε επίσης