Σε απολογία ο Παπαθεοδώρου, ασυλία για τον Κούγια…

SPORTS ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Σήκωσε πολλή σκόνη η απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη να καλέσει σε απολογία τον Βασίλη Παπαθεοδώρου «κατ’  εφαρμογή του άρθρου 1, παρ. 1 και 2 του ν. 4326/2015», που αναφέρει ότι «κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που σχετίζεται με τον αθλητισμό, όπως και κάθε αθλητικός φορέας, οφείλει να προβαίνει σε κάθε δυνατή ενέργεια πρόληψης και αποτροπής φαινομένων βίας στο χώρο του αθλητισμού, εντός ή εκτός των αθλητικών χώρων».

Ο διευθυντής του SDNA κλήθηκε για μία φράση του στην κυριακάτικη αθλητική εκπομπή τού Open. Εμείς δεν θα μπούμε στη διαδικασία να κρίνουμε τι ακριβώς εννοούσε ο δημοσιογράφος.

Ούτε αν έγινε «κοπτοραπτική» στα λόγια του. Στην πρώτη περίπτωση, επειδή ο καθένας οφείλει να προσέχει στον δημόσιο λόγο του. Στη δεύτερη, διότι το βίντεο μπορεί να αποσαφηνίσει τα πράγματα.

Υπάρχει μία άλλη παράμετρος που χρήζει επισήμανσης. Αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, μέσω του οποίου ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού την κλήση του Παπαθεοδώρου σε απολογία.

«Η Πολιτεία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα το εφαρμόσει απαρέγκλιτα χωρίς διακρίσεις. Αναμένει και από τους λοιπούς φορείς και όργανα του αυτοδιοικούμενου ποδοσφαίρου να πράττουν αδιακρίτως το ίδιο, με “δυσμενείς δηλώσεις” και λοιπές ενέργειες οι οποίες εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των πειθαρχικών τους οργάνων», διαβεβαίωσαν οι συνεργάτες του Λευτέρη Αυγενάκη.

Και μας γεννήθηκε μία απορία. Την παραθέτουμε με τη μορφή ερωτήματος προς τον υφυπουργό Αθλητισμού: Δεν έχει ακούσει άλλον να κάνει δυσμενείς δηλώσεις;

Για να μη γίνει ο Αυγενάκης ο αδύναμος κρίκος εξ αιτίας της ερώτησής μας θα του δώσουμε τη βοήθεια του κοινού. Θα κάνουμε συγκεκριμένη την απορία μας.

Δεν έχει ακούσει ο υφυπουργός Αθλητισμού τον Αλέξη Κούγια να κάνει δυσμενείς δηλώσεις; Αναφέρουμε τον γνωστό δικηγόρο, επειδή είναι από τους πλέον λαλίστατους στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συνήθως οι τοποθετήσεις του προκαλούν αντιδράσεις.

Για να το πούμε λαϊκά, τα λόγια του Κούγια πολλές φορές εξοργίζουν τον κόσμο. Άραγε, η απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου δεν περιλαμβάνει τον Κούγια;

Θέτουμε το ερώτημα επειδή στον κόσμο κυκλοφορεί η αίσθηση, η εντύπωση ότι ο μικρομέτοχος της ΑΕΛ απολαμβάνει μίας ιδιότυπης ασυλίας. Στο χέρι του Αυγενάκη είναι να αποδείξει το αντίθετο και να εφαρμόσει τον νόμο προς κάθε κατεύθυνση…

Διαβάστε επίσης