Σεισμός 5 Ρίχτερ ταρακούνησε το Ικόνιο – Βγήκαν στους δρόμους οι πολίτες

Σεισμική δόνηση ταρακούνησε και τη Σμύρνη

Σεισμός σημειώθηκε 5 Ρίχτερ στις 18:06 το απόγευμα της Τρίτης στο Ικόνιο της Τουρκίας και συγκεκριμένα την περιοχή Σελτσουκλού.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) της Τουρκίας ο σεισμός ήταν αρκετά επιφανειακός καθώς το εστιακό βάθος ήταν μόλις 7,24 χιλιόμετρα.

Μάλιστα ο σεισμός έγινε αισθητός τόσο στο Ικόνιο όσο και στις γύρω περιοχές.

Όπως αναφέρει το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,1 Ρίχτερ, το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρο εντοπίζεται 35 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά του Ικονίου.

Ο σεισμός μετά και τις φονικές δονήσεις που συντάραξαν την Τουρκία τον περασμένο Φεβρουάριο προκάλεσε ανησυχία με αρκετούς πολίτες που ένιωσαν τα σπίτια τους να δονούνται και βγήκαν έντρομοι στους δρόμους, όπως φαίνεται και από φωτογραφίες και βίντεο τουρκικών μέσων.

Πάντως, προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός ή κάποια υλική ζημιά.

Μάλιστα τόσο ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Χοτζά όσο και ο επικεφαλής της AFAD, Γιουνούς Σεζέρ σημείωσαν πως δεν έχει φτάσει στις υπηρεσίες Εκτάκτων Αναγκών, κάποια αρνητική είδηση για απώλεια ζωής ή κάποιον τραυματισμό και εύχονται η χώρα και περιοχή να περάσουν γρήγορα τη δοκιμασία.

Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας

«Στον σεισμό μεγέθους 5,0 βαθμών που σημειώθηκε στο Ικόνιο στην περιοχή Σολτσουκλού, δεν υπήρξε αρνητικό στοιχείο που να έφτασε στις μονάδες έκτακτης ανάγκης μας. Γίνε σύντομα καλά πατρίδα μου, η αρχαία πόλη Ικόνιο».

Η ανάρτηση του  επικεφαλής της AFAD

Προς το παρόν, δεν υπάρχει αρνητική κατάσταση μετά τον σεισμό μεγέθους 5,0 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 18.06 στην περιοχή Σελτσουκλού του Ικονίου. Οι μελέτες σάρωσης πεδίου συνεχίζονται. Απευθύνω τις καλύτερες ευχές μας στους πληγέντες πολίτες μας», έγραψε από την πλευρά του ο επικεφαλής της AFAD.

Επίσης στις 18:36 σημειώθηκε σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην περιοχή Μπούκα στη Σμύρνη. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 7,69 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός ήταν μεγέθους 4 Ρίχτερ, το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 6 χιλιόμετρα και το επίκεντρο ήταν 9 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της Σμύρνης.

Όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,6 Ρίχτερ, το εστιακό βάθος ήταν 13,2 χιλιόμετρα και το επίκεντρο εντοπίζεται 67 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά της Σάμου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα