Σφίγγει (και άλλο) τα λουριά ο Γιάννης Μιχελάκης

Να τεθεί σε αργία υπάλληλος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Αττικής αλλά και την παραπομπή δύο ακόμη υπαλλήλων που εργάζονται στην Περιφέρεια Αττικής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητά ο Γιάννης Μιχελάκης. Ο υπουργός Εσωτερικών με αυτή τη κίνηση, δείχνει περίτρανα  ότι είναι αμείλικτος σε θέματα πειθαρχίας.

Ειδικότερα,  ο υπουργός ζήτησε να τεθεί άμεσα σε αργία υπάλληλος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Αττικής (ΕΔΣΝΑ) εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (άρ. 187 παρ.1 του Ποινικού Κώδικα), εκβίαση κατ’ εξακολούθηση από πρόσωπα που διαπράττουν τέτοιες πράξεις κατ΄ επάγγελμα και συνήθεια και παράβαση του αρ. 385 του Π.Κ.

Ο εν λόγω υπάλληλος έχει παραπεμφθεί αμετάκλητα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών (αρ. ΒΒ826/2013) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και τελεί υπό περιοριστικούς όρους. Παρόλα αυτά, συνεχίζει να εργάζεται στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο υπουργός Εσωτερικών απέστειλε επιστολή στον γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρη Καλογερόπουλο, προκειμένου να ενημερώσει αρμοδίως τον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, αλλά και να διερευνήσει εάν η Περιφέρεια Αττικής έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. Τον συγκεκριμένο υπάλληλο έχει υποχρέωση να θέσει σε αυτοδίκαιη αργία ο κ. Σγουρός ως πειθαρχικός προϊστάμενος.

Επίσης, ο κ. Μιχελάκης παρέπεμψε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δύο ακόμη υπαλλήλους που εργάζονται στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες- αναφορές. Ο ένας υπάλληλος κατηγορείται για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος και ο δεύτερος αν και κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, ασκεί καθήκοντα οικονομικού διαχειριστή.

 

 

Διαβάστε επίσης