Σήκωσε το γάντι ο Κατρούγκαλος και απαντά στον Κοτζιά

Σήκωσε το γάντι ο Γιώργος Κατρούγκαλος και απαντά στον Νίκο Κοτζιά που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «νεοσημιτισμό» καλώντας τον, όταν θέλει να διατυπώνει κριτική, να το κάνει επί δεδομένων.

«Καλοδεχούμενη η κριτική, αλλά καλό είναι να βασίζεται στα δεδομένα», αναφέρει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου όχι μόνο δεν εγκαταλείπει τα αρχές μας στην εξωτερική πολιτική, αλλά σε μια κρίσιμη στιγμή συγκυρία αναδεικνύει ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως το μόνο κόμμα με εμπεριστατωμένες θέσεις και στρατηγική».

Η απάντηση Κατρούγκαλου έχει ως εξής:

«Καλοδεχούμενη η κριτική, αλλά καλό είναι να βασίζεται στα δεδομένα. Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου όχι μόνο δεν εγκαταλείπει τα αρχές μας στην εξωτερική πολιτική, αλλά σε μια κρίσιμη στιγμή συγκυρία αναδεικνύει ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως το μόνο κόμμα με εμπεριστατωμένες θέσεις και στρατηγική.

Τέλος, αν κάποιοι μας κατηγορούν για στροφή σε πατριωτισμό ή εθνικισμό και κάποιοι άλλοι σε εγκατάλειψη πατριωτισμού, μάλλον κάτι καλό κάνουμε εμείς και κάποιο λάθος οι επικριτές μας».

Φυσικά, ο Κοτζιάς δε θα μπορούσε να μην διεκδικήσει το δικαίωμα στην… τελευταία λέξη, καθώς ανταπάντησε στον τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ:

«Εγκαταλείψατε στην ανακοίνωση πατριωτισμό, τον ταυτίζεις δε με τον εθνικισμό, μπορεί να μην ξέρεις τη διαφορά, έμμεσα αναγνωρίσατε δικαιώματα στην Τουρκία και αποφεύγετε σαν ο διάβολος το λιβάνι να μιλήσετε για κατοχή στην Κύπρο. Αυτά να εξηγήσετε στον κόσμο της αριστεράς», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα