bpbg
bpbg

Silver Alert: Εξαφάνιση Διαιτητών από Περέιρα ΣΥΡΙΖΑ από Ιβάν

Μετά τις βαριές κουβέντες που άκουσε ο σιγά-σιγά γίνεται η αγουρίδα…. Μέλι Περέιρα, στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ από προέδρους ΕΠΣ για τις εξαφανίσεις των διαιτητών τους από τους πίνακες, σειρά παίρνουν οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Πρώτος ζήτησε να δει τον δει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας, Βασίλης Φωτιάδης. Θ’ ακολουθήσουν κι άλλοι. Η Μεσσηνία ακούω ότι ζήτησε να δει τον Περέιρα. Μετά η Αθήνα. Κι η Κρήτη.

Συζητούσαν την περασμένη Παρασκευή στην ΕΠΟ δυο τύποι που είχαν έρθει από την Αχαΐα. Δεν γνωρίζω τον λόγο. Ούτε ήταν γνωστές οι φάτσες τους. Και λέγανε για τον Πορτογάλο Περέιρα. Τους ρωτάει ένας υπάλληλος της ΕΠΟ, «Τι θέλετε;», κι απαντάει ο ένας, «θέλουμε τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ». Ο υπάλληλος της ΕΠΟ, φυσικά, δεν κατάλαβε. Μετά του είπανε ότι ήθελαν τον Περέιρα.

Προφανές ότι ο υπάλληλος –μάλλον υπάλληλος ήταν– της ΕΠΟ δεν γνώριζε ποιος ήταν ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ. Δεν ήταν, φυσικά, υποχρεωμένος να το γνωρίζει. Ο Κόπερφιλντ είναι ο μίστερ εξαφανιζόλ. Ο πιο διάσημος ταχυδακτυλουργός του κόσμου. Είχε έρθει στην Αθήνα πριν από μερικά χρόνια και… εξαφάνισε την Ακρόπολη. Στο ΣΕΦ αν θυμάμαι καλά.

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ο Περέιρα. Εξαφάνισε με μια κίνηση τόσους διαιτητές. Ταχυδακτυλουργός ο άνθρωπος. Μπορεί να εξαφάνισε και τους δυο κυρίους στο γραφείο του, αν τελικά τους είδε. Μπορεί να τους δούμε καμιά μέρα στο silver alert στα κανάλια.

Εκτός από τον μάγο Κόπερφιλντ, ο Περέιρα μας φέρνει στο μυαλό και το σλόγκαν γα το γνωστό καθαριστικό ΑJΑΧ, που «τα κάνει αόρατα». Κι αυτό γιατί και ο Πορτογάλος έκανε επιλεκτικά κάποιους διαιτητές… αόρατους από τους πίνακες διαιτησίας.

Η «Α» το έγραψε καθαρά, ότι ο σιγά-σιγά γίνεται η αγουρίδα… Μέλι Περέιρα «έκοψε» πράμα πολύ κι έβαλε διαιτητές από τη Μακεδονία τους περισσότερους. Η ερώτηση είναι η εξής: Με ποια κριτήρια; Οι απαντήσεις του τύπου «τους παρακολουθούσαμε ένα χρόνο τώρα» είναι για γέλια.

Κι όλως τυχαίως, δηλαδή, όλοι οι καλοί ήταν από τη Μακεδονία, οκτώ τον αριθμό. Μιλάμε, φυσικά, για την κανονική Μακεδονία, τη δικιά μας, την ελληνική, όχι τη Severna του Αλέξη του Τσίπρα. Και σε ποιες μακεδονικές ενώσεις ανήκουν αυτοί οι διαιτητές; Μήπως σ’ αυτές που «ελέγχει» ο Σαββίδης;

Πριν πάμε παρακάτω, έτσι για την ιστορία, ν’ αναφέρουμε ότι εκτός από τους οκτώ (8) Μακεδόνες, ο… Ντέιβιντ Κόπερφιλντ έβαλε στους πίνακες πέντε (5) από τη Στερεά Ελλάδα, από τρεις (3) έχουν Ήπειρος και Θεσσαλία, δύο (2) η Πελοπόννησος κι από έναν (1) Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου.

Άλλη ερώτηση: Υπήρξε κρατική παρέμβαση στον… Ντέιβιντ Μέλι Κόπερφιλντ στον καταρτισμό των πινάκων; Όχι βέβαια! Η «εξυγιαντική» ΕΠΟ και ο Κόπερφιλντ της διαιτησίας προσωπικά δεν δέχονται κρατικές παρεμβάσεις, το έχουν αποδείξει. Είναι «against politico», όχι μόνο «no politico». «Κατά της πολιτικής», δηλαδή, όχι μόνο «όχι στην πολιτική».

Άλλωστε, ο «εξυγιαντής» Γραμμένος είναι έτοιμος να ξεθάψει το τσεκούρι του πολέμου (αυτό είναι «τρολιά» δικιά μου, γιατί τσεκούρι δεν υπάρχει, του το κλέψανε), έτσι κι υπάρξει κρατική παρέμβαση. Που ο Βασιλειάδης (έστω κι αν έχει δίκαιο) παρεμβαίνει στο ποδόσφαιρο και ζητάει 12 ομάδες, ο Γραμμένος το ξεπερνάει. Δεν ασχολείται με ευτελή ζητήματα.

Βέβαια, σε κάθε θέατρο, υπάρχει η σκηνή, υπάρχει και το παρασκήνιο. Το θέατρο είναι χωρίς εισαγωγικά. Κι όποιος πάει για κανένα αυτόγραφο μετά την παράσταση, όλο και κάτι βρίσκει. Να, όπως για παράδειγμα, ότι ο Ιβάν υποστήριξε τις «εξαφανίσεις» του… Ντέιβιντ Μέλι Περέιρα Κόπερφιλντ. Και λογικό είναι.

Τώρα, αν έπεσε και κανένα τηλέφωνο από κάποιον «αξιωματούχο» της κυβέρνησης ότι πρέπει να στηριχθεί ο Ιβάν γιατί τώρα τελευταία δεν αποκαλεί «Πούτιν» τον Τσίπρα κι ετοιμάζεται σιγά-σιγά να κάνει τη «μεγάλη αλλαγή», αυτή η πληροφορία ελέγχεται ως ανακριβής. Φυσικά, ο Ιβάν δεν χρειαζόταν κανέναν «αξιωματούχο» για να το πετύχει. Πλήρωσε κι έμαθε πώς παίζεται το παιχνίδι. «Ο παίζων χάνει κι ο πίνων μεθά», λέει ο θυμόσοφος λαός. Ο Ιβάν πλέρωσε, έχασε και έμαθε.

Άρα, δεν υπήρξε καμία κρατική παρέμβαση. Άλλωστε, αυτή η κυβέρνηση είναι συνυφασμένη με το ήθος. Όταν ανατρέξει κάποιος στο λύμα «ήθος», σου βγάζει από κάτω «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Για να δούμε, λοιπόν, τι θα δούμε με τις επισκέψεις των προέδρων των ΕΠΣ στο γραφείο του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ της διαιτησίας. Θα τους δεχτεί; Κι άμα τους… εξαφανίσει κι αυτούς, όπως εξαφάνισε τους διαιτητές; Υπάρχει ένας φόβος όσο να ’ναι. Σταματάω εδώ, μην προκαλέσω άλλον τον… Κόπερφιλντ και εξαφανίσει το τετράγωνο που στεγάζει την εφημερίδα.

Ο Μέλο εξαφάνισε και την εγκύκλιο

Ο… Ντέιβιντ Κόπερφιλντ Περέιρα, ωστόσο, δεν εξαφανίζει μόνο τους διαιτητές, αλλά εξαφανίζει και έγγραφα της FIFA. Να, για παράδειγμα, είχανε φαγωθεί κάποιοι να εξαφανίσει τον Τριτσώνη από την ΚΕΔ. Και πριν, ακόμα, γίνει το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ όπου ο Κομίνης τα έκανε μπάχαλο. Έρχεται, λοιπόν, μία εγκύκλιος από τη FIFA, να προταθούν στελέχη για τις επιτροπές της, όπως γίνεται κάθε φορά που αλλάζει μία διοίκηση της ΚΕΔ. Γίνεται το ντέρμπι στην Τούμπα με τον γενικό χαμό, κάνει και το λάθος ο Τριτσώνης να βάλει τον Κομίνη και στο ματς του Πανιωνίου-Λεβαδειακού την επόμενη αγωνιστική και γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος. Ο… Κόπερφιλντ Περέιρα, ωστόσο, χωρίς να ενημερώσει κανέναν της εκτελεστικής είχε ήδη προτείνει τον Τριτσώνη στη FIFA! Γιατί γνώριζε την εγκύκλιο. Διότι αν ο… Μέλι Κόπερφιλντ την κοινοποιούσε, θα γινόταν χαμός από τους «Σαββιδικούς» μόλις άκουγαν ότι ο Τριτσώνης θα έπαιρνε και αξιώματα. Ποιοι άλλοι γνώριζαν την εγκύκλιο; Ο Γραμμένος κι ο Δέδες.

Διαβάστε επίσης