Σκευωρία Novartis: Ασπίδα στον Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες

Αν το 5μελές Ανακριτικό Συμβούλιο δεν αφαιρέσει τις κουκούλες του «Σαράφη» και της «Κελέση», δεν μπορεί να διαλευκανθεί η σκευωρία εις βάρος των δέκα πολιτικών, κι έτσι «καθαρίζουν» οι Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη

Το νέο ζήτημα που προέκυψε στην υπόθεση Novartis είναι η διαφωνία της ανακρίτριας Κ. Αλεβιζοπούλου και της εισαγγελέως Β. Θεοδώρου σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», δηλαδή αν πρέπει να εξεταστούν με φυσική παρουσία και με τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητάς τους ή εκ του μακρόθεν με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά. Τη διαφωνία θα την επιλύσει το 5μελές Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου. Αν, δε, λάβουμε υπόψη και προηγούμενες πρακτικές αυτού του Συμβουλίου, τότε η επίλυση του νομικού προβλήματος εκτιμάται να γίνει περί το τέλος Ιουνίου, οπότε θα έχει αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα η Β. Θεοδώρου λόγω συμπλήρωσης του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης… 

Το σύνολο σχεδόν του Τύπου εμφανίζει το όλο πρόβλημα σαν θέμα τιμής που αφορά τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία επιδιώκουν  την αποκάλυψη των ψευδομαρτύρων, προκειμένου να αναδειχθεί η σκευωρία και με τον τρόπο αυτό να αποκαταστήσουν την τιμή και την υπόληψή τους. Αν αυτό ήταν το μοναδικό, η σχετική υπόθεση θα ήταν πολύ απλή. Όμως η καρδιά του προβλήματος δεν είναι αυτή.

Με όλο τον σεβασμό σε όλους τους εμπλεκόμενους πολιτικούς, η «Α» έχει διαφορετική γνώμη. Το αίτημα για να βγουν οι κουκούλες των ψευδομαρτύρων δεν αφορά μόνο την τιμή και την υπόληψη των πολιτικών, αλλά το αν τελικά θα οδηγηθεί ή όχι στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Ειδικό Δικαστήριο ο Δημ. Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη, για την υπόθεση Novartis.

Κατ’ αρχάς, είναι γνωστό ότι οι «κουκουλοφόροι» ψευδομάρτυρες  με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» είναι οι Φιλίστωρας Δεσταμπασίδης, πρώην υπάλληλος της NOVARTIS, τον οποίο είχε απολύσει ο Κ. Φρουζής από την εταιρεία, γιατί –όπως κατήγγειλε ο ίδιος– τον έπιασε να παίρνει  μίζες από τους διάφορους  συνεργαζόμενους διαφημιστές, και η Μαρία Μαραγγέλη, πρώην γραμματέας του Κ. Φρουζή, την οποία αυτός έχει οδηγήσει στα δικαστήρια γιατί –όπως πάλι είχε καταθέσει ο ίδιος– του  είχε αφαιρέσει χρήματα από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ως προς την ουσία της υπόθεσης, σιγά μην πιστεύει  κάποιος, ότι ο ελληνικός λαός  δέχεται τις γελοιότητες που έχουν καταθέσει οι παραπάνω ψευδομάρτυρες. Δηλαδή ότι ο Α. Σαμαράς έλαβε τροχήλατη βαλίτσα με 1 εκ. ευρώ μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Α. Γεωργιάδης έλαβε μετρητά 2 εκ, ευρώ, επειδή πλήρωσε οφειλόμενα χρέη (ξεπέρασε και τον Σαμαρά στο ποσό) , και μετά αφού είχε λάβει το παραπάνω ποσό σε μετρητά ζήτησε και άλλες 75.000 ευρώ για επισκευές του σπιτιού του, ο Λοβέρδος έλαβε  γύρω στις 70.000  ευρώ γιατί έβαλε στην αγορά, δήθεν υπερτιμολογημένο κατά 20 ευρώ ένα φάρμακο της Novartis, την στιγμή που την ίδια περίοδο είχε μειώσει τις τιμές των φαρμάκων όχι μόνο της ίδιας εταιρείας αλλά όλων των εταιρειών κατά 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και περνούσε  νομοθεσία , η οποία ήταν αφορμή για να υποστεί την μεγαλύτερη συκοφαντική επίθεση από τους θιγόμενους αλλά και γιατί είχε ενημερώσει τον Φρουζή, από τον Δεκέμβριο του 2010, να πουλήσει   τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, που κατείχε η Novartis, γιατί   θα υποστούν «κούρεμα». Δηλαδή ήξερε πράγματα που δεν ήξεραν οι Μέρκελ και Σαρκοζί, που αποφάσισαν σχετικά ένα χρόνο μετά…

Το αν θα βγουν ή όχι οι κουκούλες έχει σχέση με την κατηγορία για ηθική αυτουργία που αφορά τον Δ. Παπαγγελόπουλο και ως εκτελεστικό όργανο αφορά την Ελ. Τουλουπάκη. Βέβαια, η Τουλουπάκη για το αδίκημα της  κακουργηματικής κατάχρησης εξουσίας ειδικά στην περίπτωση Λοβέρδου, Φρουζή και Κουρουμπλή, και της πλημμεληματικής κατάχρησης εξουσίας για τους άλλους πολιτικούς το έχει διαπράξει   είτε μόνη της –ήδη έχει ασκηθεί δίωξη και η υπόθεση είναι στα χέρια του πρωτοδίκη ανακριτή κ. Παναγιώτου–, είτε σε συνεργασία με τον Παπαγγελόπουλο, οπότε θα εξεταστούν και οι δύο ως κατηγορούμενοι από το 5μελές Ανακριτικό Συμβούλιο.

Το θέμα όμως είναι ότι αν αποκαλυφθεί η ταυτότητα των κουκουλοφόρων, τότε η εξέτασή τους θα έχει διαφορετική πορεία. Δεν έχει νόημα να ερωτηθούν, αν είναι αληθινές ή όχι οι καταγγελίες τους. Είναι τόσο αυταπόδεικτα γελοίες οι καταθέσεις τους, που  θα αποτελεί χάσιμο χρόνου, για την ανακρίτρια αν τους ρωτήσει κάτι σχετικό.

Τα κρίσιμα ερωτήματα θα είναι τα εξής:

  • Ποια ήταν  η θέση τους στην εταιρεία.
  • Πότε κατέθεσαν στις αμερικανικές αρχές.
  • Τι κατέθεσαν εκεί.
  • Πότε, πώς και ποιος  τους προσέγγισε από την Εισαγγελία   κατά της Διαφθοράς.
  • Ποιος τους υποσχέθηκε προστασία και με τι προϋποθέσεις.
  • Από πότε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς γνώριζε την επιδίωξη οικονομικού οφέλους, που αυτοί είχαν από τις αμερικανικές αρχές.
  • Ποιος ο ρόλος άλλων διαμεσολαβητών για τις συναντήσεις (δικηγόρων, ανωτάτων δημοσίων υπαλλήλων, υπουργών και λοιπόν).

Όταν δοθούν οι σχετικές  απαντήσεις, τότε θα λυθεί το παζλ της σκευωρίας. Ιδιαίτερη σημασία θα έχει  η  ακριβής χρονολογική τοποθέτηση των γεγονότων, γιατί τότε θα μπορεί να δοθεί  η σίγουρη απόδειξη, για τις τοποθετήσεις του πρώην πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στη Βουλή για το σκάνδαλο της Novartis, ο οποίος ανέφερε  πράγματα και γεγονότα, που κατέθεσαν οι κουκουλοφόροι 6 μήνες μετά…!! Έτσι μόνο θα μπορεί να δοθεί η εξήγηση  για το πώς το αστέρι της ερευνητικής δημοσιογραφίας Γ. Παπαδάκου ανέφερε «επιβαρυντικά πράγματα» σε βάρος του Π. Πικραμμένου, στην εισαγγελέα Ε. Ράικου,  δέκα μήνες πριν τα καταθέσουν οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες.!!!

Τότε μόνο θα αποδειχθεί πλήρως  ο ρόλος του Δημ. Παπαγγελόπουλου, στο στήσιμο της σκευωρίας και στις παραβάσεις σχετικά με τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και έτσι θα γίνει φανερό γιατί έγινε η φωτογραφική και διατεταγμένη  τοποθέτηση της Ελ. Τουλουπάκη, στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς με σύμπραξη της Ξένης Δημητρίου, αφού αυτή  δεν πληρούσε καμία προϋπόθεση να καταλάβει τη σχετική  θέση. Κατά πληροφορίες μας πρέπει να είναι η μοναδική εισαγγελέας στο σώμα, που για  τα τελευταία δεκαπέντε έτη της θητείας της δεν έχει τον χαρακτηρισμό «εξαίρετη» σε καμία ετήσια έκθεση επιθεώρησης.

Τότε μόνο θα είναι ευχερής η απόδοση κατηγορίας για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας σε βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου, λόγω των «οδηγιών» που έδινε στην Ελ. Τουλουπάκη, για να ενοχοποιηθούν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν αφαιρεθούν οι κουκούλες από τους μάρτυρες, αυτοί θα μπορούν να λένε ό,τι θέλουν, να διατυπώνουν οποιαδήποτε κατηγορία, χωρίς κανέναν κίνδυνο δικαστικής διερεύνησης και τιμωρίας τους για όσα είπαν εις βάρος των δέκα πολιτικών προσώπων, και στην ουσία χωρίς ποτέ να ερευνηθεί το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για τους Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη.

Έτσι η σκευωρία Novartis θα παραμείνει στο διηνεκές ως μία ατιμώρητη σκευωρία, η δε κα Τουλουπάκη θα προβάλλει συνεχώς και αδιαλείπτως ότι δεν έχει ευθύνες γιατί όλες οι ενέργειές της έγιναν λόγω των καταθέσεων των «κουκουλοφόρων».

Το όλο θέμα μπορεί να λυθεί άμεσα, από τα κατεξοχήν αρμόδια πρόσωπα, τα οποία όλως περιέργως, δεν έχουν  αναφερθεί μέχρι στιγμής ούτε μία φορά. Τα πρόσωπα αυτά έχουν ονοματεπώνυμο και  είναι οι Χρήστος Μπαρδάκης, Εισαγγελέας Εφετών  και Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος και Παναγιώτης Καψιμάλης, νεοπροαχθείς Εισαγγελέας Εφετών, που έχει χρεωθεί από τις αρχές Φεβρουαρίου την εκκρεμούσα για τους Α. Γεωργιάδη και Δ. Αβραμόπουλο, δικογραφία Novartis.  Αυτοί έχουν το απόλυτο και κυριαρχικό δικαίωμα, υπηρετώντας το καθήκον αληθείας, να εκδώσουν σχετική πράξη άρσης προστασίας των κουκουλοφόρων  μαρτύρων. Αν το είχαν κάνει,  δεν θα είχε ανακύψει κανένα πρόβλημα στην πορεία της ανάκρισης στον Άρειο Πάγο. Το γιατί δεν έχουν τίποτα μέχρι τώρα είναι ένα ερώτημα. Το μεγαλύτερο όμως  ερώτημα, θα ανακύψει  αν δεν προβούν σε σχετική πράξη, προτού το συμβούλιο του Αρείου Πάγου εκδώσει τη σχετική του πράξη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα