Στην τελική ευθεία το μετρό Θεσσαλονίκης: Παραδίδεται στις 31 Δεκεμβρίου 2023

Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμαστική διέλευση συρμού

Την πεποίθησή τους για την πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος παράδοσης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς λειτουργία στην καταληκτική ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου 2023 εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος και ο Διευθύνων Σύμβουλος Νίκος Κουρέτας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας στο αξαμοστάσιο του Μετρό.

Με αφορμή το κλίμα που έχει προκαλέσει η πρόσφατη σιδηροδρομική τραγωδία, έδωσαν έμφαση στις υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας του Μετρό Θεσσαλονίκης, που, όπως τόνισαν, προβλέπουν πρωτόκολλα ακόμα και για τις απειροελάχιστες πιθανότητες αστοχίας.

 

metro-thessalonikis

 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΤΕΕ/ ΤΚΜ, στο πλαίσιο της ενημέρωσης, υπογραμμίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι στη Βενιζέλου αυτήν την εβδομάδα τελειώνει η σκυροδέτηση των πλακών στο κεντρικό τμήμα του σταθμού, ενώ έχει εγκατασταθεί και η σιδηροδρομική επιδομή και τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμαστική διέλευση συρμού.

Παράλληλα ξεκινά στις αμέσως προσεχείς ημέρες και η επάνοδος των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου ώστε να επανατοποθετηθούν ακριβώς στα σημεία που είχαν εντοπιστεί. Σε ό,τι αφορά τους συρμούς, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την προμήθεια 15 ακόμα συρμών των οποίων η παράδοση θα ξεκινήσει στα τέλη του 2024. Κάθε συρμός θα έχει χωρητικότητα 450 ατόμων και η συχνότητα των δρομολογίων ανά κατεύθυνση σε ώρα αιχμής θα είναι ενάμιση λεπτό. Τον Ιούνιο ξεκινά η τοποθέτηση των εκδοτηρίων και των πυλών ακύρωσης εισιτηρίων.

Τέλος εξελίσσονται οι απαραίτητες μελέτες σκοπιμότητας για τη χάραξη της επέκτασης του Μετρό βορειοδυτικά και προς το αεροδρόμιο με στόχο να εξασφαλιστούν πόροι για το εγχείρημα και κατά την τρέχουσα χρηματοδοτική περίοδο.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Γιώργος Τσακούμης, χαρακτήρισε το Μετρό ως το πιο εμβληματικό έργο της Θεσσαλονίκης και εκτίμησε ότι «όντως του χρόνου θα έχουμε Μετρό στη Θεσσαλονίκη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα