Στο εδώλιο ο ψευτογιατρός – Κατηγορείται για 12 θανάτους καρκινοπαθών

Σήμερα Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για την υπόθεση του ψευτογιατρού που κατηγορείται για 12 θανάτους καρκινοπαθών.

Υπενθυμίζεται ότι η  δίκη είχε αρχίσει πριν 10 ημέρες αλλά όχι επί της ουσίας, γιατί ο ψευτογιατρός δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο ισχυριζόμενος ότι νοσεί.

Ο Dr Kontos   κατηγορείται  για 12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, ενώ 16 ακόμα άτομα που είναι γιατροί μέλη διοικητικού συμβουλίου κλινικής στην Αθήνα, μοναχοί και ένας πρώην υπουργός με την ιδιότητα του γιατρού, κατηγορούνται ως συνεργοί του.

H διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει με την εξέταση μαρτύρων, 66 στον αριθμό. Η δίκη πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου, γιατί τότε συμπληρώνονται οι 18 μήνες προσωρινής κράτησης και έπειτα θα αφεθεί ελεύθερος.

Ο 48χρονος παραπέμπεται στο Κακουργιοδικείο αντιμέτωπος με σοβαρότατες κατηγορίες που αφορούν ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα