Συγκλονίζει η Έλενα Ακρίτα: «Οι εξτρεμιστές αντιεμβολιαστές δεν θα αλλάξουν άποψη, γιατί αυτό προϋποτίθεται γνώση κι αυτοί τη γνώση τη μισούν».

Συγκλονίζει η Έλενα Ακρίτα στο μήνυμά της προς τους αντιεμβολιαστές. Η γνωστή αντικυβερνητική δημοσιογράφος στέλνει ηχηρά μηνύματα διαχωρίζοντας τους ψεκασμένους από τους φοβισμένους.

Στον επίλογό της η Έλενα Ακρίτα αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι εξτρεμιστές αντιεμβολιαστές δεν θα αλλάξουν άποψη. Για να αλλάξεις άποψη, προϋποτίθεται γνώση κι αυτοί τη γνώση τη μισούν.

Η γνώση είναι εχθρός τους γιατί φέρνει την πρόοδο, γιατί ανοίγει τις πύλες των Μεγάλων Αλλαγών, γιατί γκρεμίζει τον χάρτινο πύργο της οπισθοδρόμησης, γιατί απειλεί τις μισαλλοδοξίες τους, γιατί συντρίβει τη ζωή τους έτσι όπως την ξέρανε.

Όσο για εσάς τους φοβισμένους…

Κάποιοι θα σταθείτε τυχεροί – το ευχόμαστε ολόψυχα – και κάποιοι όχι. Η επιλογή είναι δική σας, το σώματα είναι δικά σας, αλλά οι συνέπειες των αποφάσεών σας βαραίνουν όλους μας.

Εμείς θα προχωρήσουμε χωρίς εσάς. Κουτσά στραβά, θα προχωρήσουμε. Θα κάνουμε όσα εμβόλια χρειαστεί, θα κρίνουμε την κυβέρνηση όπου χρειαστεί και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Όσο και όπως μπορούμε.

Σε αυτή τη ανηφορική διαδρομή, δεν θα αφήσουμε τον σκοταδισμό να γίνει συνοδοιπόρος μας.

Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, το χρωστάμε στους ανθρώπους μας, το χρωστάμε στους συνανθρώπους μας.

Και τελικά ως κοινωνία, το χρωστάμε και σε εσάς. Εσάς που δεν εμβολιάζεστε. Γιατί όλοι ζούμε στο ίδιο σπίτι. Και το χνώτο σου είναι κολλημένο στο σβέρκο μου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα