Συζήτηση μέσω facebook για τον Γεωργίου διοργανώνει την Τρίτη το Π² του Ποταμιού

Σύντομες αλλά και τεκμηριωμένες απαντήσεις για την ουσία του θέματος με τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, δίνει την ερχόμενη Τρίτη 22 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στη σελίδα του Π² στο facebook, του πολιτικού ινστιτούτου του Ποταμιού.

Ο Ανδρέας Γεωργίου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της πατρίδας του τον Αύγουστο 2010, κι επέστρεψε από τις ΗΠΑ, για να αναλάβει την νεοσύστατη Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ο κ. Γεωργίου κατάφερε μέσα σε λίγο χρόνο να αποσπάσει εύσημα αξιοπιστίας από την στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είχε εκφράσει πολλές φορές επιφυλάξεις για την ποιότητα των στοιχείων που ελάμβανε από την Ελλάδα κατά την προηγούμενη πενταετία.

Έκτοτε, η ιστορία είναι γνωστή, καθώς η υπόθεση έχει μετατραπεί σε δικαστικό σίριαλ. Ο κ. Γεωργίου έχει ήδη απαλλαγεί δύο φορές με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αλλά αποφασίστηκε η επανεξέταση της υπόθεσης, για τρίτη φορά, από τον Άρειο Πάγο, μετά από αναίρεση κατά της απαλλαγής που άσκησε η εισαγγελέας κ. Ξένη Δημητρίου.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι καυτά:Πότε τελικά είναι κανείς στην Ελλάδα ένοχος ή αθώος; Πότε κλείνει μια δικαστική υπόθεση; Γιατί ένας άνθρωπος που έχει ήδη αθωωθεί δύο φορές δεν μπορεί να πει «ξεμπέρδεψα»; Μπορούν οι πολιτικές σκοπιμότητες ακόμη και να τορπιλίσουν την ασφάλεια δικαίου που πρέπει προσφέρει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη σε κάθε πολίτη; Μπορεί να σύρεται ένας άνθρωπος από δίκη σε δίκη για να συντηρείται ένα αφήγημα περί εισόδου της Ελλάδας στα μνημόνια εξαιτίας μερικών «πειραγμένων» λογιστικών εγγραφών;

Σύντομες αλλά και τεκμηριωμένες απαντήσεις για την ουσία του θέματος θα δοθούν από τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Μαρκή, τον οικονομολόγο-καθηγητή στο οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών Παναγιώτη Πετράκη και τον πρόεδρος του Π2 Παναγιώτη Καρκατσούλη.

Διαβάστε επίσης