Τα «κίτρινα γιλέκα» ξανά στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας

Για άλλη μία φορά το Παρίσι θυμίζει πεδίο μάχης. Η 10η συνεχόμενη συγκέντρωση των κίτρινων γιλέκων σημαδεύτηκε από επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες πολλές φορές εξαντλούν την βιαιότητά τους.

Τα “κίτρινα γιλέκα” διαμαρτύρονται για την πολιτική του Εμανουέλ Μακρόν και οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε ειρηνικό κλίμα στην μεγαλύτερη διάρκειά τους, όμως το απόγευμα ξέσπασαν επεισόδια στο Παρίσι ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές έριξαν κροτίδες, πέτρες και μπουκάλια ενώ η αστυνομία απάντησε με ρίψεις νερού υπό πίεση και δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσει. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας περίπου 7000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο Παρίσι και 27.000 συνολικά στη Γαλλία. Την ίδια ώρα το περασμένο Σάββατο τα “κίτρινα γιλέκα” ανερχόταν σε 32.000.

Σύμφωνα με το Reuters ένταση είχαμε και στη Μασσαλία, ενώ οι κινητοποιήσεις έλαβαν μέρος σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας, με το σύνθημα “Μακρόν παραιτήσου” να είναι στο στόμα πολλών διαδηλωτών.

Άλλοι μετέφεραν ψεύτικα φέρετρα και κρατούσαν ένα τριαντάφυλλο, ως φόρο τιμής στους 10 ανθρώπους, οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, από τις 17 Νοεμβρίου, στην πλειονότητά τους σε δυστυχήματα, όταν οι διαδηλωτές έκλειναν τους δρόμους. Περισσότεροι από 2000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί (διαδηλωτές ή αστυνομικοί).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα