«Τα Λογοκριμένα»

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Πέμπτη 19 Μαρτίου

Στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας (Ακαδημίας 59, Αθήνα, Τηλ.: 210-3642540) και από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων, την Πέμπτη, 19 Μαρτίου και ώρα 20:30΄, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε «Τα Λογοκριμένα», μετά τη μεγάλη επιτυχία της συναυλίας, η οποία ήταν sold out, για όσους δεν μπορέσαμε να το παρακολουθήσουμε.

Πρόκειται για μία αναδρομή σε τραγούδια που υπέστησαν λογοκρισία από το 1937 μέχρι τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων, τον Κώστα Μακεδόνα, τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Λεωνίδα Κακούρη και την Ελένη Καρακάση.

Το 1937 το δικτατορικό καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά διαμορφώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το νομοθετικό πλαίσιο προληπτικής λογοκρισίας στο θέατρο, το τραγούδι και το βιβλίο, που εφαρμόστηκε και από τις μετέπειτα κατοχικές κυβερνήσεις μέχρι την πτώση της Χούντας το 1974. Στη συνέχεια η λογοκρισία έχει ατονήσει μεν αλλά εξακολουθεί να υφίσταται έως το 1994, όταν καταργείται οριστικά.

Στη μουσική παράσταση θα ακουστούν τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών, από το ρεμπέτικο μέχρι το λαϊκό και το αστικό τραγούδι, που πιάστηκαν στη μέγγενη της λογοκρισίας.

Τραγούδι: Κώστας Μακεδόνας, Ρίτα Αντωνοπούλου | Αφήγηση: Λεωνίδας Κακούρης, Ελένη Καρακάση | Ιδέα – Έρευνα – Κείμενα: Δημήτρης Χαλιώτης | Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Μακεδόνας – Δημήτρης Χαλιώτης
Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων
Ενορχηστρώσεις – Καλλιτεχνική Επιμέλεια Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής: Άγγελος Ηλίας

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 12€, 15€, 20€, 25€
Περιορισμένης ορατότητας: 5€
Φοιτητικό, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών: 7€

Διαβάστε επίσης