Ταλιμπάν προς πρίγκιπα Χάρι: «Οι άνθρωποι που σκότωσες δεν ήταν απλά πιόνια σκακιού»

Την αντίδραση ανώτατου στελέχους των Ταλιμπάν προκάλεσαν οι πρόσφατες αναφορές του πρίγκιπα Χάρι σχετικά με το πόσα άτομα σκότωσε κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του στο Αφγανιστάν

Οι αναφορές του πρίγκιπα Χάρι πως σκότωσε 25 μαχητές των Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του στο Αφγανιστάν δεν πέρασαν καθόλου απαρατήρητες  και η απάντηση ήρθε άμεσα από την ηγεσία των Ταλιμπάν, μέσω ανάρτησης στο Twitter.

Συγκεκριμένα, ο Anas Ηaqqani, έγραψε στην επίμαχη ανάρτηση πως οι άνθρωποι τους οποίους σκότωσε ο πρίγκιπας Χάρι δεν ήταν απλά πιόνια σκακιού, αλλά οικογενειάρχες που περίμεναν να τελειώσει ο πόλεμος και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η ανάρτηση:
«κ. Χάρι, αυτοί οι άνθρωποι που σκότωσες δεν είναι απλά πιόνια σκακιού, αλλά ήταν άνθρωποι και είχαν οικογένειες που περίμεναν να γυρίσουν πίσω από τον πόλεμο», ανέφερε σε πρώτη φάση προσθέτοντας: «Μεταξύ των ανθρώπων που δολοφόνησαν Αφγανούς, λίγοι είναι αυτοί που έχουν παραδεχθεί τα εγκλήματα πολέμου τους», αφήοντας έτσι εμφανείς αιχμές για τις δηλώσεις του πρίγκιπα Χάρι.

Όλα ξεκίνησαν με τα όσα αναφέρει ο πρίγκιπας Χάρι στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Spare». O ίδιος παραδέχεται πως σκότωσε 25 Ταλιμπάν τους οποίους δεν έβλεπε «ως ανθρώπους, αλλά ως πιόνια σκακιού, τα οποία αφαιρέθηκαν από την σκακιέρα».

Μάλιστα, φέρεται να γράφει πως ήταν κάτι που ούτε ικανοποίηση του έδωσε αλλά και ούτε τον έκανε να νιώσει ντροπή.

«Αρκετά επικίνδυνες δηλώσεις»

Στο άκουσμα όλων αυτών, οι βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις έσπευσαν να καταδικάσουν τις δηλώσεις του πρίγκιπα Χάρι επισημαίνοντας πως μπορεί να προκαλέσουν προσβλήματα στα βρετανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν.

Επιπλέον ο συνταγματάρχης, Richard Kemp, ο οποίος ηγήθηκε της επιχείρησης στην οποία συμμετείχε και ο πρίγκιπας Χάρι στο Αφγανιστάν σημείωσε πως οι δηλώσεις του πρώην πρίγκιπα του Σάσεξ είναι αρκετά επικίνδυνες.

Μάλιστα, ελπίζει ότι δε θα το καταφέρουν, καθώς ξέρει ότι ο πρίγκιπας Χάρι έχει αρκετά καλή ασφάλεια.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα