Τέλος εποχής για τον κάπτεν Γουέι

Μόλις λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του στην Αθήνα και την υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας, ο κάπτεν Γουέι Τζιαφού αποσύρεται από την προεδρία της China Ocean Shipping Group, μετά από 15 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης παρουσίας στον κινεζικό κολοσσό.

Ο Τζιαφού απομακρύνθηκε από την προεδρία της China Ocean Shipping Group μετά από απόφαση της κυβέρνησης της Κίνας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή Μέσα, η αιτία που οδήγησε στην απόλυση του Κάπτεν Γουέι, ήταν πως από ορισμένους επενδυτές θεωρήθηκε υπεύθυνος για τις ζημίες που παρουσίαζε την τελευταία διετία η ναυτιλιακή εταιρεία.

«Θα ενθαρρύνω κινεζικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στη χώρα σας», είχε δηλώσει στην τελευταία επίσκεψη του (σ.σ. προ ολίγων ημερών) στην Ελλάδα ο κάπτεν Γουέι. Η σχέση του με τη χώρα μας ήταν τόσο καλή που κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, τιμήθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Φοίνικα, που του απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τέλος, χρέη προέδρου της Cosco αναλαμβάνει ο Ma Zehua. Οσο για την επόμενη μέρα για τον Τζιαφού η Cosco ανακοίνωσε ότι συνταξιοδοτείται και δεν κατέχει πλέον κάποια θέση στην ιεραρχία του ομίλου.

Διαβάστε επίσης