Θα διεκδικήσει τελικά ο Παπανδρέου την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Πλησιάζουν οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη νέου προέδρου, ενώ  απομένουν λίγες ώρες μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία για την κατάθεση κάποιας άλλης υποψηφιότητας εκτός από τις ήδη υπάρχουσες.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τις τελευταίες μέρες, έχει προχωρήσει σε μία σειρά συναντήσεων και επαφών και με τους έξι υποψηφίους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ ενώ είναι πολύ πιθανό να ανακοινώσει και ο ίδιος τις επόμενες ώρες την υποψηφιότητά του, μία εξέλιξη η οποία αν επιβεβαιωθεί θα πυροδοτήσει ποικίλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Σήμερα ο κ. Παπανδρέου αναχωρεί για την Κωνσταντινούπολη και επιστρέφει στην Αθήνα, το μεσημέρι της Τετάρτης. Ως εκ τούτου, εάν τελικά επαληθευτούν οι πληροφορίες που τον θέλουν να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ που έχουν προγραμματιστεί για τις 5 και 12 Δεκεμβρίου, τότε αυτό θα γίνει τις επόμενες ώρες.

Η χθεσινή ανάρτησή του, με αφορμή τα 40 χρόνια από την ιστορική νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981, ερμηνεύτηκε από πολλούς ως προαναγγελία για τη συμμετοχή του στην εκλογική αναμέτρηση.

Ο κ. Παπανδρέου, έκανε λόγο για «νέους αγώνες» – παρά το γεγονός ότι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού διαμηνύουν ότι η ανάρτηση δεν σχετίζεται με τις όποιες αποφάσεις του.

Ωστόσο, πολλοί εκτιμούν ότι με την συγκεκριμένη ανάρτηση, ο κ. Παπανδρέου, ουσιαστικά, έδωσε το «στίγμα» του, μέσα από την φράση που αξιοποίησε, με αφορμή τα 40 χρόνια από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981, χαρακτηρίζοντας την φετινή 18η Οκτώβρη ως «αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα