Την δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό της Μάλτας πήρε η εθνική εφήβων πόλο

Δεν τα κατάφερε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο η Εθνική εφήβων. Η ομάδα του Ηλία Μαχαίρα ηττήθηκε 10-6 από τη Σερβία στη Μάλτα και πήρε την δεύτερη θέση.
Πρόκειται για την τρίτη φετινή διάκριση για την Ελλάδα στο άθλημα, μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό της Εθνικής Νεανίδων στο Ευρωπαϊκό.
Οι Σέρβοι ξεκίνησαν πιο δυνατά το ματς (2-0), με την Ελλάδα να απαντάει στα μέσα της δεύτερης περιόδου για το 3-2. Ως το ημίχρονο οι Σέρβοι πήραν ξανά το προβάδισμα (4-3) και εκμεταλλεύτηκαν αμυντικά κενά της Εθνικής για να ξεφυγουν στο +4 (8-4) στις αρχές της τέταρτης περιόδου, ανοίγοντας το δρόμο για την κατάκτηση του χρυσού.

Οκτάλεπτα: 2-0, 2-3, 3-1, 3-2.
Σερβία: Πάϊκοβιτς, Γιαούκοβιτς, Ντιμιτρίγεβιτς 1, Μούσικιτς 2, Κόγιτς 1, Γκάγιτς, Μπόζοβιτς 1, Ουρόσεβιτς, Κοβάτσεβιτς 1, Μπρεσκάνσκι 3, Στάνιτς 1, Παύλοβιτς, Βιρίγεβιτς.

Ελλάδα (Ηλίας Μαχαίρας): Δαμίγος, Τουρκομένης, Κανδανολέων 1, Νικολαΐδης, Αλμύρας, Καστρινάκης 1, Μπιτσάκος 2, Αμπαζής 1, Μύριλος, Σπάχιτς, Εγνατιάδης 1, Αλειφτίρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα