Ασημένιος στη Ρουμανία ο Νίκος Πολύδωρος

Με το ασημένιο μετάλλιο θα επιστρέψει από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάλης υποταγής της Ρουμανίας ο Νίκος Πολύδωρος. Ο Έλληνας πρωταθλητής στα 77 κιλά της κατηγορίας Gi και στο πρώτο του παιχνίδι επικράτησε του Γάλλου Μανζό, καθώς το τελικό 4-4 τον ευνόησε. Στη συνέχεια, αντιμετώπισε τον Ουκρανό Πιπιλένκο και νίκησε 6-0.
Στον ημιτελικό, αντιμετώπισε τον Ρουμάνο Μπουκαλέτ και επιβλήθηκε με 2-0, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό. Εκεί, ο Πολύδωρος αντιμετώπισε τον Ουκρανό Μαξιμτσιουκ. Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 5-3 και κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο της διοργάνωσης.
Στη διοργάνωση συμμετείχε και ο Ηλίας Μπούκης. Ο τελευταίος, μετά την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, επανέλαβε την ίδια επιτυχία και στη Ρουμανία. Ο Μπούκης αντιμετώπισε αρχικά τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μαλίν και ηττήθηκε με 7-3. Ο Ουκρανός πρωταθλητής έφτασε με ευκολία στον τελικό κι έδωσε δεύτερη ευκαιρία στον Μπούκη.
Ο Έλληνας πρωταθλητής στα ρεπεσάζ προκρίθηκε έναντι του Ρουμάνου Φλορέα και αγωνίστηκε για το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στον Χαζέν, όμως ο Ισραηλινός εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία του και νίκησε τον Μπούκη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα