Το διάσημο μοντέλο που «έσπασε τον τσαμπουκά» στις… ραγάδες! (φωτό+βίντεο)

«Αντί να τις μισώ, τις αγάπησα!» δηλώνει η πανέμορφη Αμερικανίδα εμπνέοντας την επόμενη γενιά γυναικών!

Της Βίκυς Καλοφωτιά

Όλα ξεκίνησαν από μία υπέροχα αληθινή ανάρτηση στο Instagram. Εκεί όπου συνήθως αντικρίζουμε φωτογραφίες που αγγίζουν την τελειότητα, με σιλουέτες γυναικών που διαθέτουν ιδανικές αναλογίες και πρόσωπα που δείχνουν να μην τα ακουμπά ο χρόνος παρά μόνο… το νυστέρι του πλαστικού χειρουργού για να τα κάνει ακόμη πιο άψογα. Ακόμη πιο εντυπωσιακά. Ακόμη πιο ψεύτικα..!

Αυτόν, λοιπόν τον διαδικτυακό καμβά, αξιοποίησε πριν από λίγες ημέρες ένα διάσημο μοντέλο από την Αμερική, η Ashley Graham, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία που ουδεμία σχέση έχει με τις φωτογραφίες που περιγράψαμε παραπάνω.

Είναι άψογη αλλά με τον δικό της μοναδικό τρόπο, που απέχει μακράν από την «τελειότητα» όπως την έχει στο μυαλό της η παγκόσμια βιομηχανία ομορφιάς, που θέλει τις γυναίκες όσο το δυνατόν περισσότερο ανασφαλείς έτσι ώστε χωρίς να το καταλαβαίνουν, να αναγκάζονται να στρέφονται στις (συνήθως) πολυδάπανες και ψυχοφθόρες διαδικασίες στο χειρουργικό κρεβάτι, είτε εκτός αυτού.

Μια σειρά από λευκές ραγάδες που έχουν συγκεντρωθεί σε ένα σημείο του σώματος αποτυπώνονται στην φωτογραφία του μοντέλου, που έχει βάλει σκοπό ζωής να κάνει τις γυναίκες να αγαπήσουν το σώμα τους και να σταματήσουν να ντρέπονται γι’αυτό, αν οι αναλογίες τους δεν παραπέμπουν σε… Ζιζέλ!

Η απαστράπτουσα Graham ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων «plus-size» (η πιο χυμώδης εκδοχή)  μοντέλων, κάτι που η ίδια μετονομάζει σε «my size» (το δικό μου μοναδικό μέγεθος) αφού όπως έχει τονίσει σε μια συνέντευξή της στο περιοδικό «Vogue»: «Ο όρος “plus size” παραπέμπει σε κάτι που δείχνει ότι δεν τρως καλά, δεν κάνεις γυμναστική και δεν νοιάζεσαι για την εξωτερική σου εικόνα, κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση!».

Ραγάδες, που εμφανίζονται στο σώμα μετά από εγκυμοσύνες, αύξηση βάρους ή απλά καθιστική ζωή και λανθασμένο τρόπο διατροφής. Σίγουρα μια διατροφή που δεν είναι σωστή, είναι κάτι που ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματικού βάρους χρειάζεται να είναι ο σκοπός όλων των γυναικών αλλά όχι και να «δαιμονοποιούμε» όσες είναι παραπάνω… ζουμερές και χαίρονται με την εικόνα του σώματός τους παρά τα όσα  (παράλογα) προστάζει η εκάστοτε μόδα!

Αυτή η φωτογραφία ενέπνευσε εκτός από τις γυναίκες σε όλον τον κόσμο, που ένιωσαν ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις ίδιες, και την γνωστή καλλιτέχνιδα, Sara Shakeel, η οποία πρόσθεσε γκλίτερ σε όλη την «επίμαχη» επιφάνεια και την ανάρτησε στο προφίλ της στο Instagram @glitterstretchmarks, υπογραμμίζοντας έτσι του λόγου το αληθές!

Ότι οι ραγάδες, η κυτταρίτιδα και οι επιπλέον πόντοι στη σιλουέτα, είναι κάτι που σύμφωνα με σχετικές έρευνες εμφανίζεται τουλάχιστον στο 80% των γυναικών, οπότε αντί να τα μισούμε, ας επιλέξουμε να τα αγκαλιάσουμε και να τα αποδεχτούμε, γιατί στο κάτω-κάτω τις περισσότερες φορές αποτελούν σημάδια που αφήνουν πίσω τους πολύτιμες στιγμές της ζωής.

Η απόκτηση ενός μωρού, ένα πεντανόστιμο γεύμα με όλη την οικογένεια μαζεμένη γύρω από το τραπέζι, ένα μεθύσι μετά από μια μεγάλη επιτυχία, μια ευτυχισμένη επέτειο, η γιορτή του ότι απλά υπάρχουμε και έχουμε κάθε ημέρα την ευκαιρία να διεκδικούμε τα όνειρά μας, όποιες κι αν είναι οι σωματικές διαστάσεις μας.

Το παράδειγμα της Ashley Graham και της Sara Shakeel ακολούθησαν και άλλες τέσσερις γυναίκες αφότου αντίκρισαν τη συγκεκριμένη φωτογραφία με το πολύτιμο μήνυμα για όλες μας! Τέσσερις γυναίκες της καθημερινότητας, που είναι μαμάδες, εργαζόμενες, νοικοκυρές, μα πάνω από όλα γυναίκες που αγκαλιάζουν τις σωματικές αναλογίες τους και βάζουν γκλίτερ στις ραγάδες και τα σημεία χαλάρωσης στο κορμί τους, ανεβάζοντάς τα και αυτά, με αυτόν τον συμβολικό τρόπο στο βάθρο!

Στο βάθρο εκείνων που αγαπούν τον εαυτό τους και δεν χάνουν ούτε την παραμικρή ευκαιρία να του το δείχνουν! Και ας έχει και μια ραγάδα παραπάνω..!

Η Ashley Graham μιλάει στο «TEDx» με σκοπό να εμπνεύσει την αυτοπεποίθηση στην επόμενη γενιά γυναικών:

Διαβάστε επίσης