Το θέατρο του Ιβάν με Κωνσταντέλια και Φορτούνη

Όταν ο Πογιέτ είχε αποκλείσει τον αρχηγό του Ολυμπιακού, τσιμουδιά, ενώ τώρα που έστειλε και τον «Ντέλια» αγρίεψε με τον Ουρουγουανό ο Σαββίδης και αποκαλύφθηκε αν ενδιαφέρεται για το καλό της εθνικής ή προχέει το καλό του ΠΑΟΚ, να πουλήσει τον παίκτη. «Γλάστρες» Φύσσας και Κωνσταντινίδης

Του Χαρίλαου Τουμπιώτη

Δεν ξέρεις από πού ν’ αρχίσεις και που να τελειώσεις, ρε φίλε. Ο Πογιέτ το πάει το γράμμα από τα ματς της εθνικής με την Ιρλανδία και την Γαλλία, που άφησε έξω τον Φορτούνη. Δεν ταίριαζε, λέι, στο σύστημα Πιάσε το αυγό και κούρευτο. Κάτι προσπάθησε να δικαιολογηθεί, είπε τις παπαριές του, τελείωσετο παραμύθι.

Και ποιος φώναζε ότι ο Πογιέτ είναι για τα σίδερα και τα μπετά; Μόνο η «Α» και η iapopsi.gr. Κανένας άλλος. Το τι έγραψε το Μαρινακέικο, δεν μετράει. Δεν το έλαβαν υπ όψιν. Τα κάνει επίτηδες σου λέει. Αλλού είναι το θέμα μου εμένα.

Τι έγραψαν τόσο στο Σαββιδοτεχνείο; Τίποτα απολύτως τα παιδιά του Σαββίδη. Ξερά την είδηση και δηλώσεις Πογιέτ με τις παπαριές του. Δεν έγινε και τίποτα, δηλαδή, που απέκλισε τον Φορτούνη. Και μετά την νίκη 1-0 της εθνικής επί της Ιρλανδίας , το Σαββιδοτεχείοδημοσίευσε και δηλώσεις του Μπαλτάκο, ότι ο Πογιέτ δικαιώθηκε που δεν κάλεσε τον Φορτούνη. Όλα μέλι με αυγό ήταν τότε οι σχέσεις του ΠΑΟΚ με τον Μπαλτάκο και τον Πογιέτ. Ό,τι πει η προεδράρα κι ό,τι αποφασίσει η προπονητάραήταν το Σαββιδοτεχνείο. Μάλιστα.

Κι έρχονται τα ματς με την Ολλανδία και το Γιβραλτάρ και ο Φορτούνης, επειδή κατάλαβε ότι έχει να κάνει με φοβισμένο ανθρωπάκι, σταματάει από την εθνική. Κι ο Γουστάβο δεν καλεί τον Κωνσταντέλια. Και τότε ανάβει μπουρμπουνότα. Τι κάνει ο Ουρουγουανός και τα ρέστα. Ο Κόλκας, μάλιστα, το γράφει φόρα παρτίδα, ότι ο Πογιέτ πρέπει να απολυθεί, επειδή δεν κάλεσε τον Κωνσταντέλια.

Που δεν κάλεσε τον Φορτούνη τότε και που ο Φορτούνης τον έγραψε στα παπάρια του τον Πογιέτ και παραιτήθηκε, κουβέντα ο Σταυράκης. Έτσι είναι. Άλλο είναι να μην καλεί τον Φορτούνη που μας συμφέρει, γιατί του σπάει τον τσαμπουκά και το ηθικό κι άλλον τον Ντέλια. Ποια είναι η διαφορά; Να στην πω, μάστορα.

Το Σαββιδοτεχνείο δεν τραβάει κανένα ζόρι για την εθνική. Για τον Ντέλια και τον ΠΑΟΚ, τραβάει. Ο πιτσιρικάς δεν κλήθηκε στην εθνική και πώς θα τον πουλήσει τώρα ο ΠΑΟΚ, που μειώνονται οι μετοχές του; Διότι είναι άλλο πράγμα, ενισχυτικό, να παίζει στην εθνική ο παίκτης.

Τώρα που πήρε φόρα ο Ιβάν Σαββίδης και πουλάει αβέρτα και Ίνγκασον και ΝτόγκλαςΑγκούστο και Νάρεϊ, έρχεται ένας Ουρουγουανός που είναι επιλογή του Μπαλτάκου, τον οποίο εμείς στηρίξαμε για να γίνει πρόεδρος μαζί με τον Μελισσανίδη και δεν καλεί τον Ντέλια; Κάτι παίζει εδώ, σου λέει ο Ιβάν. Κι έχει δίκαιο, δηλαδή. Δεν είναι απλό πράγμα αυτό.

Να στο πω αλλιώς. Ο Ντέλιας πόσο κοστίζει στην αγορά αυτή την στιγμή; Ας πάρουμε τις τιμές του tranfermarkt.deπου είναι γι αυτή την δουλειά, έχει και τσιμπημένες τις τιμές. Ο Γιαννάκης κοστίζει 6 εκατ. ευρώ. Μάλιστα. Αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος δώσει αυτά τα λεφτά τον παίρνει. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ζητήσει όσα θέλει.

Αν ο Πογιέτ καλούσε στην εθνική τον Ντέλια και τον έβαζε να παίξει με την Ολλανδία στο Αϊντχόφεν, η τιμή του θα πήγαινε παραπάνω. Μπορεί να μην έφτασε τα 30 μιλιόνια όπως θα έλεγε κι ο Γιώργαρος ο Μίνος, όπως έλεγε και για τον Τζόλη, αλλά ο ΠΑΟΚ με μια μάγκικη μπαλιά του να βάλει κανά δυο μιλιόνια παραπάνω στην πλάτη του. Και πάει ο μέχρι τώρα δικός μας και τον αποκλείει. Είναι δυνατόν, να μην τα πάει στο κρανίο ο Ιβάν;

Και για να μην καρφωθούνε οι Σαββιδοτέχνες ότι και καλά ενδιαφέρονται για την εθνική και μετάτον ΠΑΟΚ, ποστάρουνε ένα κατεβατό κατά του Πογιέτ, όπου βάζουνε μέσα εκτός από τον Κωνσταντέλια, τον Φορτούνη, φυσικά, τον Βαγιαννίδη και τον Μανδά, τον πιτσιρικά. Ασχετα που ξεχάσαμε τον Δουβίκα, να τον βάζαμε κι αυτόν μέσα.

Και βγαίνεις στην πιάτσα, να δεις τι παίζει με τον Πογιέτ και τον αποκλεισμό του Κωνσταντέλια. Να ακούσεις κανέναν σοβαρό άνθρωπο, να μάθεις πέντε πράγματα, για το πώς έγινε αυτό το θαύμα, ο Πογιέτ ν’ αφήσει παίκτη του ΠΑΟΚ εκτός εθνικής. Πέσανε διάφορα τηλέφωνα στον Μπαλτάκο από τον Μάκη, αλλά άκρη δεν βρέθηκε. Διότι ο πρόεδρος Τάκις όπως δεν ασχολείται με την διαιτησία, δεν ασχολείται και με τις κλήσεις στην εθνική. Καμία σχέση. Γι αυτό και δεν έμαθα τι ακριβώς είπε στον Μάκη, όταν άρχισαν τα κλαρίνα και τα νταούλια από τον Ιβάν.

Πάμε παρακάτω. Παίζει κι ένα, ακόμα σενάριο στην πιάτσα. Ο αποκλεισμός του Ντέλια ήρθε μετά το δημοσίευμα του sdnaότι είναι απαραίτητοι οι ξένοι διαιτητές στην Ελλάδα. Όπως το ακούς.

Η «Α» και η iapopsi.grτο’ καναν ολόκληρο θέμα την περασμένη εβδομάδα, με τίτλο «η διαιτησία χαλάει την συμμαχία;» Εκεί ακριβώς αναφερότανε. Ότι είχανε συμφωνήσει ο Μελισσανίδης με τον Ιβάν ότι θα την πάνε την βάρκα με Έλληνες διαιτητές. Γι αυτό κι έλεγε ο Μπένετ τα τρελά του, ότι θα κάνει συμφωνίες με ομοσπονδίες και τα ρέστα. Παπαριές Ανθούλα μου, δηλαδή. Και ξαφνικά, ο Ιβάν δίνει εντολή στο Σαββιδοτεχνείο, θέλουμε ξένους διαιτητές. Βγήκε από την γραμμή Μελισσανίδη, την συμφωνία, δηλαδή.

Γι αυτό και τα χώνουν οι Σαββιδοτέχνες και στον Κωστάκη τον Κωνσταντινίδη και τον Τάκη τον Φύσσα. Εσείς, γιατί δεν μιλάτε, σου λέει; Δεν είσαστε και οι δυο οι προϊστάμενοι του Πογιέτ; Γιατί δεν του ζητήσατε εξηγήσεις που απέκλεισε τον Κωνσταντέλια, τον Φορτούνη τον Βαγιαννίδη και τον Μανδά;

Πλάκα κάνουμε τώρα, ρε. Ποιος Φύσσας και ποιος Κωνσταντινίδης, ρε. Θα βαρέσουνε αυτοί οι δυο γροθιά στο μαχαίρι; Αυτοί βρήκανε το μήνα που θρέφει τους υπόλοιπους ένδεκα. Μήνας βγαίνει, μήνας μπαίνει, πέφτει το παραδάκι κι από δω πήγαν κι άλλοι. Σινιέ κουστουμάκι με μαντηλάκι στο τσεπάκι, παπουτσάκι ψιλομυτερό και φιγούρα όταν παίζει η Ελλάδα μπροστά στις κάμερες για να κάνουνε δηλώσεις ότι είναι πολύ σημαντικό ματς και άλλα τέτοια βαθυστόχαστα. Μια χαρά την βγάζουνε ο Τάκης κι ο Κωστάκης. Μπέικα. Ο ένας είναι το αστέρι του βορρά και ο άλλο ο σταυρός του νότου στην ΕΠΟ. Σιγά, μην ασχοληθούνε με τον Πογιέτ. Άσε πουν έχουν απαγορευτικό.

Έτσι είναι. Μην ο κουράζουμε πολύ το πράγμα τώρα. Στο πρώτο ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ εκεί θα δείξει κατά που πάει το πράγμα. Ποιος θα είναι ο διαιτητής, κατ΄ αρχάς. Θα συμφωνήσει ο ΠΑΟΚ να σφυρίξει κανένας Διαμαντόπουλος από την Μακεδονία ή κανένας Μανούχος ή κανένας Τσαγκαράκης; Αν συμφωνήσει, πάει να πει ότι όποιος κληρωθεί θα είναι πενηνταρίσιος, που λέει κι ο Μπέος. Αν επιμείνει για ξένο διαιτητή, θα την στήσουν οι Σαββιδοτέχνες στο αεροδρόμιο για να δούνε ποιος θα τους υποδεχτεί. Ή αν έχουν πιει κάποιο ποτηράκι παραπάνω όπως πέρυσι ο Πολωνός Πάβελ Ρατσκόφσκι. Ξέφυγα, όμως.

Για να τελειώνει το παραμύθι με τον παραμυθά τον Πογιέτ. Ο Ουρουγουανός είναι ένα φανταράκι στον ελληνικό στρατό την δεκαετία του ’70. Μονίμως ψαρωμένος, δεν θα ξεψαρώσει ποτέ. Έτσι είναι. Το βλέπεις στην φάτσα του ότι είναι τρομοκρατημένος ρε, μάστορα και χωρίς πλάκα τώρα. Τον τρέμει τον Μπαλτάκο. Τι μεροκάματο να πέφτει κι από δω πήγαν κι άλλοι.

Και δεν έχει καμία σημασία τι έκανε η εθνική με την Ολλανδία με την Γαλλία το Γιβραλτάρ, την Ιρλανδία. Καμία απολύτως. Άλλο είναι αυτό και άλλο που επιδεικτικά αγνοεί τους καλύτερους. Τα άλλα, τα αποτελέσματα δηλαδή, είναι για να κάνει δηλώσεις – παραμύθι ο Μπαλτάκος ότι ο Πογιέτ δικαιώθηκε που δεν κάλεσε τον Φορτούνη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα