Τους έταζε αθωώσεις, αλλά τελικά την πάτησε

Ένας δικαστικός υπάλληλος, που εργαζόταν στο δικαστικό μέγαρο της Καβάλας έταζε σε διάφορους πολίτες που είχαν δικαστικές εκκρεμότητες ότι θα παρέμβει σε δικαστικούς λειτουργούς ώστε να αθωωθούν στο δικαστήριο.

Αυτό το έκανε τουλάχιστον σε επτά περιπτώσεις, ζητώντας από 3.000 έως 10.000 ευρώ. Φυσικά ποτέ δεν παρενέβη σε κάποια από τις δικαστικές διαμάχες. Και τα επτά θύματά του κατέθεσαν μήνυση εις βάρος του. Ο εν λόγω υπάλληλος εξαφανίστηκε, ώστε να μην περάσει από δίκη, και τα ίχνη του είχαν χαθεί από τον περασμένο Αύγουστο.

Ωστόσο, εμφανίστηκε από μόνος του στο δικαστικό μέγαρο και ζήτησε να απολογηθεί στην ειδική ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση, μετά την προκαταρκτική εξέταση που είχε διατάξει η Εισαγγελία.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο συγκεκριμένος υπάλληλος κρίθηκε προφυλακιστέος, καθώς του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη σε βάρος πολιτών.

Ο υπάλληλος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα μέσω του δικηγόρου του και τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταφερθεί στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής.

Οι δικαστικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, δίνουν προτεραιότητα στην εν λόγω υπόθεση, καθώς έχουν διατυπωθεί πλήθος παραπόνων από δικηγορικούς και δικαστικούς κύκλους ότι με την αυθαίρετες και παράνομες ενέργειές του ο εν λόγω δικαστικός υπάλληλος έπληττε το κύρος της Δικαιοσύνης.

 

Διαβάστε επίσης