Τραμπ: «Ακύρωσα την επίθεση στο Ιράν 10’ πριν γίνει»

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε πίσω όπως εξήγησε μέσω των αναρτήσεων του στο twitter, γιατί αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 150 άτομα

Το ότι σταμάτησε την επίθεση στο Ιράν λίγα λεπτά πριν γίνει έκανε γνωστό ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ με αναρτήσεις του στο Twitter.

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό αποφάσισε να σταματήσει την επίθεση, όταν πληροφορήθηκε, ότι θα είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 150 άνθρωποι, κάτι που θα ήταν δυσανάλογο σε σύγκριση με την κατάρριψη του αμερικανικού drone.

Τραμπ: Ήμασταν έτοιμοι να «χτυπήσουμε» 3 στόχους του Ιράν

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε: «Τη Δευτέρα κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο σκάφος που πετούσε σε διεθνή ύδατα. Ήμασταν έτοιμοι να ανταποδώσουμε χτυπώντας 3 στόχους, όταν ρώτησα πόσοι άνθρωποι θα πεθάνουν. 150 κύριε, ήταν η απάντηση ενός Στρατηγού. 10 λεπτά πριν το χτύπημα το ακύρωσα».

​Τόνισε, ακόμη, ότι δεν βιάζεται και χαρακτήρισε τον στρατό των ΗΠΑ «μακράν τον καλύτερο στον κόσμο».

Ο Τραμπ είχε προειδοποιήσει για τις επικείμενες επιθέσεις κατά του Ιράν

Να σημειωθεί, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, χθες το βράδυ είχε προειδοποιήσει μέσω Ομάν το Ιράν, ότι επίκειται αμερικανική επίθεση. Σύμφωνα, με τους New York Times, ο Τραμπ είχε αποφασίσει να κάνει πράξη τις απειλές του προς το Ιράν, μετά την κατάρριψη του drone από την χώρα, αλλά πείστηκε από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών την τελευταία στιγμή, να κάνει πίσω!

Διαβάστε επίσης