Τζανακόπουλος: Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Τουρκία, παθητική στάση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Την θέση ότι η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση για παθητική στάση.

«Είναι προφανές ότι από την πλευρά της Τουρκίας κλιμακώνεται η προκλητικότητα, κλιμακώνονται οι κινήσεις, οι οποίες δεν βοηθούν στο να υπάρξει στην περιοχή σταθερότητα, συνεννόηση και διάλογος για τα ανοιχτά προβλήματα.
Αυτή είναι μια στάση της Τουρκίας που είναι διαρκώς προκλητική τα τελευταία χρόνια, όμως νομίζω πλέον ότι τα πράγματα με ευθύνη της γειτονικής χώρας οξύνονται όλο και περισσότερα, πράγμα που κατά τη γνώμη μου που υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια απομόνωση της Τουρκίας στον διεθνή χώρο» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Τζανακόπουλος.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι βλέπουμε από την ελληνική κυβέρνηση μια παθητική στάση, η οποία δεν ξέρω αν αυτή τη στιγμή έχει τη δυνατότητα και τον στόχο να οδηγήσει την Τουρκία σε μια αναδίπλωση σε σχέση με την κλιμάκωση της ρητορικής και των πρακτικών έντασης. Η ελληνική κυβέρνηση για λόγους που πρέπει να εξηγήσει σιωπά, δείχνει να είναι απολύτως αμήχανη ή ακόμα θα έλεγε κανείς οριακά να αποδέχεται αυτού του τύπου τις συμπεριφορές από την μεριά της Τουρκίας ως συμπεριφορές κανονικές. Η εκτίμησή μου είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει στρατηγικό σχέδιο, δεν έχει συγκεκριμένο δόγμα εξωτερικής πολιτικής αλλά αντίθετα φαίνεται αμήχανη να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλητικές συμπεριφορές» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος.

 

Διαβάστε επίσης