Βακάλης: «Σε μια νύχτα καταργούνται διατάξεις δεκαετιών»

Πρωτοφανείς παρεμβάσεις της Πολιτείας στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ καταγγέλει ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου, Νίκος Βακάλης.

Σε μέσο κοινωνική δικτύωσης ο Νίκος Βακάλης δημοσιοποίησε την ομιλία του στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ σχετικά με τις εκλογές και τον αθλητικό νόμο.

Χαρακτηριστικά υποστήριξε τα εξής:

“Πριν λίγες ώρες τελείωσε ακόμα μια Εκτελεστική της ΕΠΟ. Επειδή έχουν γίνει πολλά και θα γίνουν ακόμα περισσότερα, θεωρώ ότι πρέπει να ξεκαθαρίσω την θέση μου απέναντι στην Ένωσή μου και απέναντι στις υπόλοιπες Ενώσεις.

Πρώτη φορά το κάνω, δεν μ αρέσει, αλλά εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Θα παραθέσω επακριβώς τα όσα είπα με θέμα την αναβολή και τον εκ νέου ορισμό των Εκλογών σύμφωνα με την νέα τροπολογία του Υφ. Αθλητισμού. Το θέμα όμως είναι γενικότερο και αφορά στα σημεία του Νόμου που καταλύουν το Αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Κάποιοι συμφωνούν, κάποιοι διαφωνούν. Δεν μ’ ενδιαφέρει. Αυτή είναι η δική μου θέση και άποψη, είναι πάγια και διαχρονική και δεν έχει σχέση με ομάδες, κόμματα, πρόσωπα. Είπα λοιπόν… Την θέση μου την έχω εκφράσει αρκετές φορές, δεν θα την αλλάξω, θα επιμείνω σ αυτή. Πάνω απ’ όλους και απ’ όλα βάζω το αυτοδιοίκητο και το συμφέρον της ΕΠΟ και των Ενώσεων και δεν πρόκειται να συναινέσω σ’ αυτή την πρωτοφανή κατάσταση όπου σε μια νύχτα καταργούνται διατάξεις Καταστατικών φορέων που λειτουργούν δεκαετίες.

Βιώνουμε πρωτοφανείς κ απροκάλυπτα παρεμβατικές συμπεριφορές. Σε καμιά ευνομούμενη δημοκρατική χώρα δεν έχουν γίνει τόσο και τόσες ωμές παρεμβάσεις στις Καταστατικές διαδικασίες Συλλόγων και Φορέων. Και όλα αυτά γίνονται για έναν και μοναδικό λόγο. Και αυτός είναι το ότι έχουμε καταστεί κατώτεροι των περιπτώσεων . Είμαστε ανύπαρκτοι και κάποιοι από εμάς είτε εξαντλούμαστε στον ρόλο του αγγελιοφόρου του Υπουργού, είτε χτυπάμε παλαμάκια. Η θέση μου επί του συγκεκριμένου θέματος, είναι να μετατεθεί μεν η ημερομηνία των Εκλογών, αλλά να μην παρθεί καμία άλλη απόφαση που να αφορά στον τρόπο διεξαγωγής τους πριν έρθουμε σε επαφή με τις FIFA-UEFA. Eπίσης να δώσουμε κ ανάλογες κατευθυντήριες οδηγίες στις Ενώσεις που έχουν εκλογές. Σχετικά δε με την έως τώρα συμπεριφορά των FIFA-UEFA μου δημιουργούνται απορίες αλλά δεν μπορώ να προδικάσω κάτι, γιατί δεν ξέρω το ποιος φταίει για την αδράνεια τους. Ξέρω πάντως ότι έχουν υποχρέωση να ασκήσουν τον θεσμικό τους ρόλο , αυτόν του θεματοφύλακα των Καταστατικών Αρχών και Αξιών των μελών τους, όπως είναι και η ΕΠΟ. Να καταθέσω δε και κάτι πολύ σημαντικό, που ίσως μας διαφεύγει. Σε κάποιο λοιπόν σημείο του σκεπτικού της απόφασης του CAS που αφορούσε σε υπόθεση που απασχόλησε έντονα το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αναφέρεται το εξής πάρα πολύ σημαντικό… “Η δυνητική απειλή παραβίασης του ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ των Εθνικών Ομοσπονδιών να διατηρούν την αυτονομία κ την ανεξαρτησία τους και να αποτρέπουν την υπερβολική Κρατική παρέμβαση, είναι σημαντικά μεγαλύτερη από κάθε κρατική επιτροπή, από κάθε διοικητικό όργανο της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης κ.λ.π, ανεξαρτήτου της ΕΠΟ”. Και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει CAS για το Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο. Όπλα λοιπόν έχουμε. Αρκεί να έχουμε την θέληση να τα χρησιμοποιήσουμε. Εγώ νομίζω ότι είναι υποχρέωση μας. Από εκεί και πέρα ας αναλάβει εδώ μέσα ο καθένας μας τις ευθύνες του απέναντι στην αυτονομία του Ποδοσφαίρου, απέναντι στην υπόσταση της ΕΠΟ και στην ύπαρξη των Ενώσεων. Και να ξέρετε … πως είτε έτσι , είτε αλλιώς …τα ονόματα όλων μας θα γραφούν σ αυτή την μαύρη σελίδα της ιστορίας της ΕΠΟ. Είναι επιλογή του καθενός να επιλέξει τον τρόπο που θα καταγραφεί το όνομα του και η συμβολή του.”

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα