VARάτε τους: «Μυρίζουν» οι φάσεις σε Χαριλάου και «Καραϊσκάκης», άχνα ο Περέιρα (που τα παίρνει χοντρά…)

Μεγάλα «γλέντια» στην πρεμιέρα του VAR αλλά ο Πορτογάλος Περέιρα «κάνει τον κινέζο»

Για το VAR, εγώ τα έγραψα τότε που έπρεπε. Τώρα ξύπνησαν οι ξυπνητζήδες. Τι να κάτσω να γράψω τώρα, ότι το VAR είναι μια παπαριά γιατί το χειρίζονται άνθρωποι;

Το έγραψα από τον περασμένο Απρίλιο ότι θα γελάσει κόσμος με το μηχάνημα. Τότε που το Σαββιδοτεχνείο πανηγύριζε ότι αλλάζει το πρωτάθλημα, γιατί έρχεται το εργαλείο από τα εξωτερικό.

Και οι Σαββιδοτέχνες το έγραφαν αυτό για να στηρίξουνε τον Νικολάκη τον Παππά, που το πουλούσε στο επικοινωνιακό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μεγάλη επανάσταση με το VAR. Και για να στηρίξουνε τον δικό τους πρόεδρο τον Γραμμένο.

Το προχωράω. Γίνεται το παιχνίδι στη Λαμία και οι VARistes, όπως τους ονόμασα εγώ και το αντέγραψε όλη η πιάτσα, παραγγέλνουνε σουβλάκια. Μάλιστα. Πού είναι το περίεργο, δηλαδή, για να καταλάβω.

Στη Λαμία είσαι στο φινάλε, που παλεύει με τον Κομπότη για το καλύτερο σουβλάκι της Ελλάδας. Τι θα παραγγείλεις; Πίτσα και γκουρμέ, μανιτάρια α-λά κρεμ; Σουβλάκι θα παραγγείλεις. Ύστερα στην επαρχία ανοίγει η όρεξη, δεν είναι σαν την κωλο-Αθήνα, που ρουφάς καυσαέριο και χορταίνεις.

Εύκολο είναι να περάσεις δυο ώρες μπροστά στις οθόνες χωρίς να έχεις να βάλει κάτι στο στόμα σου; Πρέπει να υπάρχει και κάτι στο στομάχι. Αν και κανονικά, δηλαδή, έπρεπε εκτός από τα σουβλάκια να παραγγείλουνε και καμία μπίρα, έτσι για να βρέχεται το λαρύγγι. Φούστα-μπλούζα είναι το σουβλάκι με την μπίρα.

Να το σοβαρέψουμε. Ποιος ευθύνεται για τις παπαριές του VAR στα παιχνίδια του Άρη με τον ΟΦΗ, του Ολυμπιακού με τον Αστέρα και τα σουβλάκια στη Λαμία, αλλά και για το πέναλτι στο Ατρόμητος-ΑΕΛ που έπρεπε να επαναληφθεί; Αυτοί που εκπαίδευσαν τους VARistes. Ο Περέιρα κι ο Κουκουλάκης.

Κουβέντα δεν γράψανε στο Σαββιδοτεχνείο για τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή. Έγκλημα στο «Καραϊσκάκη», σου λέει. Μάλιστα. Και ποιος φταίει που έγινε το έγκλημα;

Ο VARistas Τζοβάρας. Έδειξε, λέει, στον διαιτητή Κουμπαράκη ένα πλάνο που δεν μπορούσε να βγάλει συμπέρασμα. Δεν έδειξε στον Κουμπαράκη τη φάση με το πεντακάθαρο πλάνο. Μάλιστα. Της εξυγίανσης του Ιβάν, του Γραμμένου και του Περέιρα δεν είναι όλοι αυτοί; Έχω λάθος;

Ναι, αλλά ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός, σου λένε οι Σαββιδοτέχνες. Που πάει να πει, δηλαδή, ότι άλλαξε ο έργο και ήρθε ο Μαρινάκης στα πράγματα; Έτσι είναι; Άμα είναι, να μας το πούνε να το ξέρουμε.

Διότι άπαξ κι έγινε τέτοιο καραμπινάτο πέναλτι και ο Τζοβάρας έδωσε στον Κουμπαράκη το λάθος πλάνο, πάει να πει ότι ήθελε να ευνοήσει τον Ολυμπιακό. Και γράφει το Σαββιδοτεχνείο για το σύστημα που είναι ανίκητο.

Μάλιστα. Ποιο σύστημα, ρε. Αυτό το σύστημα του Μαρινάκη πέθανε από τότε που βγήκε ο Γραμμένος στην ΕΠΟ. Άλλος το ελέγχει το σύστημα. Αυτός που πλήρωσε 3,5 μιλιόνια για να βγει ο Γραμμένος πρόεδρος. Έτσι δεν έλεγε το ίδιο το Σαββιδοτεχνείο, ότι μόλις βγήκε ο Γραμμένος, έπεσε και το σύστημα Μαρινάκη, εγκληματική οργάνωση, συμμορία και τα ρέστα;

Και τώρα τι έγινε, δηλαδή; Έφυγε από το μαντρί της εξυγίανσης, ο Τζοβάρας; Μπορεί και να του τηλεφώνησε από την #uefamafia ο Θόδωρος ο Θεοδωρίδης εκείνη την ώρα και να του είπε να ρίξει λάθος πλάνο στον Κουμπαράκη. Κι αυτό παίζει.

Κανένας Τζοβάρας δεν έφυγε από το μαντρί. Σοβαροί να είμαστε. Η εξυγίανση πάει πρίμα βόλτα κι εφέτος. Όπως σ’ το λέω. Και μπαίνω στο ψαχνό. Ο Τζοβάρας τι πέτυχε με το να ρίξει το λάθος πλάνο στον Κουμπαράκη;

Να εκθέσει τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη. Αυτό πέτυχε ο Τζοβάρας. Διότι άπαξ και το έπαιζε ανεξάρτητος, θα έριχνε το πλάνο όπου φαίνονται τρεις παίκτες του Αστέρα να είναι οφ σάιντ κι ο βοηθός έπαθε αγκύλωση και δεν σήκωσε τη σημαία.

Αυτό το πλάνο γιατί δεν το έριξε ο Τζοβάρας; Διότι είναι της εξυγίανσης. Έριξε το άσχετο πλάνο, όπου δεν φαίνεται καθαρά ότι ο Αραμπί τον γκρεμίζει τον Μπαράλες. Μιλάμε για καραμπινάτο πέναλτι.

Κι άντε, σου λέω εγώ ο Τζοβάρας έδειχνε το πλάνο το καλό και ο Κουμπαράκης σφύριζε το πέναλτι. Μάλιστα. Και με το οφ σάιντ; Τι θα γινότανε όταν ο Ολυμπιακός θα είχε ξεσηκώσει γη και ουρανό μαζί;

Το έκανε αυτό ο Τζοβάρας με το λάθος πλάνο και άρχισε το γαϊτανάκι του Σαββιδοτεχνείου να γράφει ότι ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός. Μια χαρά τα πήγε ο Τζοβάρας, σου λέω εγώ.

Με αυτό το σούσουρο ο Ολυμπιακός πλήττεται. Παλιό το κόλπο, όσο κι ο Παρθενώνας. Δίνεις ένα μαϊμού πέναλτι στον ανταγωνιστή και μετά τον πηδάς ανάποδα και δεν θα μπορεί να μιλάει.

Σε πάω στα πιο βαθιά. Λένε οι Σαββιδοτέχνες ότι ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός. Μάλιστα. Ότι κάτι έγινε με τον Τζοβάρα. Και ρωτάω τώρα εγώ. Όταν ήταν ο Μαρινάκης στα πράγματα, ο Σαββίδης έτσι το άφηνε να περνάει το έργο; Καθότανε στην άκρη και έβλεπε με σταυρωμένα τα χέρια;

Δεν μιλούσε δυόμιση ώρες με το ρολόι στα κανάλια κι απειλούσε ότι θα φτιάξει το πρωτάθλημα; Δεν έκλεινε κάτι πονηρά ραντεβού; Δεν ζητούσε βοήθεια; Δεν έχωσε 3,5 μύρια για να βγει ο Γραμμένος; Δεν έκανε κολεγιά με τον Μελισσανίδη;

Τα τσίπουρα στην Πορταριά του Μπέου του άρεσαν ή για να φάει το σύστημα; Όλα αυτά τα έκανε. Όπως έκανε τότε ο Σαββίδης, έτσι κι ο Μαρινάκης μπορεί να κάνει τα ίδια στο φινάλε. Έτσι είναι. Στη μία δηλαδή, έκανε καλά ο Ιβάν για να ξηλώσει το σύστημα, και στην άλλη δεν κάνει καλά ο Μαρινάκης που κάνει το ίδιο;

Σ’ το πάω ακόμα πιο βαθιά. Έγινε αυτή η φάση και γίνεται της Πόπης το κάγκελο. Πλακώνονται κίτρινοι, κόκκινοι, πράσινοι, μαύροι, άσπροι κι εμπριμέ. Άλλος λέει ότι ξεκίνησε από οφ σάιντ, άλλος ότι δεν υπήρξε κανένα οφ σάιντ. Μάλιστα. Και ρωτάω τώρα εγώ. Ο Περέιρα, ο αρχιδιαιτητής των 22.500 ευρώ τον μήνα, τι λέει;

Ο Περέιρα είναι διαιτητικός απατεώνας. Αυτός έχω να σου πω εγώ. Μιλάμε για απατεώνα ολκής. Να καίγεται όλη η Ελλάδα με το VAR στο «Καραϊσκάκη» κι ο Πορτογάλος να κάθεται να κοιτάζει τον κάθε παπάρα που γράφει ή λέει η γνώμη του.

Λες και μας ενδιαφέρει η γνώμη του Τάσου του Κάκου ή του Τσίκινη. Του Περέιρα η γνώμη μάς ενδιαφέρει. Αυτός σαν υπεύθυνος άνδρας που είναι και που ενδιαφέρεται για το καλό της ελληνικής διαιτησίας, αυτός πρέπει να βγει φόρα παρτίδα. Και να ενημερώσει όλο τον κόσμο. Έχω λάθος;

Κύριοι, να πει ο Περέιρα, αυτό κι αυτό συμβαίνει. Είναι πέναλτι γι’ αυτόν και γι’ αυτόν τον λόγο. Ή, δεν είναι πέναλτι γι’ αυτό και γι’ αυτό. Έτσι κάνουν οι σοβαροί άνθρωποι.

Να ενημερωθεί ο κόσμος, δηλαδή, εκτός από τους διαιτητές. Να σταματήσουν να πλακώνονται στα social media κι οι δημοσιογράφοι μεταξύ τους. Αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω. Αυτό έπρεπε να κάνει ο Πορτογάλος, και όχι να είναι αραχτός στο γραφείο του και να περιμένει πότε θα έρθει η επιταγή κάθε πρώτη του μηνός για να τσεπώσει το μαρούλι.

Πού πας μακριά, όμως. Στο σεμινάριο των διαιτητών του καλοκαιριού, ο Περέιρα ρωτήθηκε από τους διαιτητές αν ήταν ή όχι κανονικό το γκολ του Βαρέλα με την ΑΕΚ, και δεν απάντησε.

Και το έγραψε αυτό η «Α» ότι ο Πορτογάλος κρύφτηκε από τους διαιτητές. Κι άπαξ δεν το έκανε αυτό με τον Βαρέλα, ούτε τώρα θα το κάνει. Δεν είναι κανένα κορόιδο να πάει να εκτεθεί.

Κι αντί να βγει μπροστά ο μελωμένος Περέιρα, βάζει την ΚΕΔ να βγάλει ανακοίνωση. Και τι λέει; Τίποτα απολύτως. Για τα παιδιά του δημοτικού. Ότι έμεινε ευχαριστημένη από τη λειτουργία του VAR. Το μόνο σοβαρό είναι αυτό που λέει ότι το VAR δεν είναι πανάκεια για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μάλιστα. Τι έλεγε η «Α» από την πρώτη στιγμή; Αυτό ακριβώς. Και γιατί το έλεγε; Γιατί το χειρίζονται οι ίδιοι άνθρωποι που σφυρίζουν. Διότι άπαξ κι είσαι σταμπαρισμένος, είτε στο χορτάρι είσαι ή κάνεις τον VARista, το ίδιο και το αυτό.

Ο Περέιρα συνεργάτης του VAR

Μιας και πολύς ο λόγος για το VAR, ας θυμηθούμε τι έγραψε η «Α» στις 26 Οκτωβρίου 2018: «Έτσι εξηγείται για μια δουλειά πολλών εκατομμυρίων ευρώ πώς εμφανίστηκαν δύο εταιρείες να ενδιαφέρονται. H ΟΝΕΧ που ιδιοκτήτης της φέρεται να έχει πάρει τα Νεώρια της Σύρου με 1 ευρώ.

»Η δεύτερη εταιρεία που συμμετείχε στη διαγωνιστική διαδικασία και είναι το μεγάλο, μα πολύ μεγάλο, μα πάρα πολύ μεγάλο φαβορί, είναι η in Digital συνεργαζόμενη όμως με την ισπανική εταιρεία MEDIA PRΟ που είναι και η μοναδική εταιρεία που έχει προϋπηρεσία στο VAR. Και οι δυο εταιρείες που μάχονται για τη δουλειά είναι ελληνικές, αλλά μία έχει προηγούμενη εμπειρία στο VAR.

»Αυτή με τη συνεργασία με την ισπανο-πορτογαλική εταιρεία. Θυγατρική της MEDIA PRO που συνεργάζεται με τον ένα συμμετέχοντα στον διαγωνισμό είναι η πορτογαλική MEDIA LUSO, στην οποία παλιός συνεργάτης φέρεται να είναι ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ, Βίτορ Μέλο Περέιρα. 

»Άλλη σύμπτωση είναι ότι η ίδια η MEDIA LUSO φέρεται να μεταδίδει τηλεοπτικά τους αγώνες της Super League για λογαριασμό της NOVA και όχι μόνο. Πολλές οι συμπτώσεις, μεγάλη η δουλειά, εγνωσμένης αξίας οι εταιρείες και κυρίως μια συγκεκριμένη όπου μπάλα παίζουν Πορτογάλοι και Ισπανοί».

Βοηθοί οι διαιτητές του VARίστα!!!

Η «Α» είχε αναρωτηθεί εν όψει της 1ης αγωνιστικής, γιατί ο «μελωμένος» Περέιρα των 22.500 ευρώ τον μήνα προτίμησε να κάνει VARistes τους έμπειρους διαιτητές και ν’ αφήσει τους άλλους να σφυρίξουν.

Το έκανε αυτό, γιατί ήθελε να πάρουν το παιχνίδι επάνω τους οι VARistes κι όχι αυτοί που σφυρίζουν στο χορτάρι. Τι πέτυχε, σύμφωνα με αυτά που έχουμε δει; Ότι αντί το VAR να είναι βοηθός, συνέβη το αντίθετο.

Οι διαιτητές έγιναν «βοηθοί» του κάθε VARista! Ο Κομίνης με τα πιτόγυρα στη Λειβαδιά, ο Τζήλος στο Βικελίδης, ο Τζοβάρας στο «Καραϊσκάκης» πήραν τα ματς επάνω τους.

Κι ο Κουμπαράκης, διαιτητής στο Ολυμπιακός-Αστέρας, θα παραπεμφθεί σύμφωνα με την έκθεση του παρατηρητή! Κατάλαβες, τώρα, τι πέτυχε ο Βίτορ; Μια τρύπα στο νερό.

Παντού αποτυχία και η ΚΕΔ εκφράζει την ικανοποίησή της. Τα μαζεύεις, δηλαδή, και πας να ζήσεις σε καμιά άλλη χώρα που δεν τη βλέπει ήλιος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα