ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Οι κινηματογραφικές αναζητήσεις ενός υποψήφιου παλιάτσου

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών προσπάθησε να κερδίσει λίγα λεπτά δημοσιότητας, κατηγορώντας τον Στουρνάρα, την ώρα που ο διοικητής της ΤτΕ είναι αποδεκτός εκτός της Ελλάδας σε Φρανκφούρτη και Βρυξέλλες

«Οι προσβολές είναι τα επιχειρήματα αυτών που έχουν άδικο». Αυτό το απόφθεγμα του Γαλλοελβετού φιλόσοφου Ζαν Ζακ Ρουσσώ (1712-1778) μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απάντηση στις νέες… ανοησίες του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει σε τηλεοπτική εκπομπή την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στην ΤτΕ επανέφερε τα όσα είχε πει τα προηγούμενα χρόνια. Ότι, δηλαδή, ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να περάσει από Ειδικό Δικαστήριο κατηγορούμενος για εσχάτη προδοσία.

Φυσικά, όταν μιλάμε για τον πρώην υπουργό Οικονομικών και αρχηγό του κόμματος ΜέΡΑ 25, στο μυαλό μας χωρίς να το επιδιώκουμε έρχεται αυτομάτως η συμπαθής φιγούρα των παλιάτσων που εργάζονται άοκνα –σε δύσκολες πολλές φορές συνθήκες στα τσίρκο όλης της οικουμένης– για να χαροποιήσουν τα παιδιά. Προς Θεού, δεν λέμε ότι ο κ. Βαρουφάκης είναι παλιάτσος. Απλά η κατατομή του προσώπου του από τις όποιες γνώσεις διαθέτουμε μοιάζει ως άνθρωπος που με κάποιες μεταμφιέσεις θα μπορούσε να ευθυμήσει τα παιδιά. Βέβαια, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη αυτό που διαρρέουν οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα, ότι «ο κ. Βαρουφάκης δεν φημίζεται για την φιλεργία του». Και δυστυχώς οι εργαζόμενοι ως παλιάτσοι εργάζονται επί πολλές ώρες και υπό δύσκολες συνθήκες.

Πάντως, επειδή μετά τον Χοακίν Φίνιξ φαίνεται ότι οι ρόλοι τύπου «Τζόκερ» αρέσουν στο κινηματογραφικό κοινό κι επειδή ο κ. Βαρουφάκης έχει αναπτύξει μία ειδική χημεία με την έβδομη τέχνη, θα μπορούσε να απευθυνθεί σε έναν σκηνοθέτη και να γυρίσουν μια νέα ταινία με τον τίτλο «Η προσφορά ενός παλιάτσου στην κοινωνία».

Αναμφίβολα ο κ. Βαρουφάκης αυτή την εποχή είναι σε δεινή θέση. Οι περισσότεροι πολίτες κατάλαβαν ότι το κόμμα του είναι μία φάρσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι επί ένα χρόνο περίπου στη Βουλή δεν έχει καταθέσει ούτε μία ρεαλιστική πρόταση. Μόνο κάποιες, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως πρωτόλεια ύλη για σύγχρονα ανέκδοτα. Όπως για τους Πόντιους, τι ξανθιές, θα έχουμε ανέκδοτα για τον Βαρουφάκη και τα φυντάνια του στο ΜέΡΑ 25. Βέβαια, ο καθείς μπορεί να κατηγορήσει για τα πάντα τον Βαρουφάκη, αλλά πρέπει να κατανοήσουμε το άγχος του. Πριν περάσει ένας χρόνος στη Βουλή και ήδη στις περισσότερες δημοσκοπήσεις είναι εκτός. Δείγμα ότι ακόμη και οι ψηφοφόροι του μετάνιωσαν που τον προτίμησαν. Οπότε θα πρέπει να σκεφθεί σοβαρά τον κινηματογράφο.

Πάμε στα σοβαρά

Αφήνοντας τον επικριτή του κ. Στουρνάρα στις αναζητήσεις του για ψηφοφόρους και νέους τρόπους για υπερπροβολή, να πούμε δύο πράγματα για τον διοικητή της ΤτΕ, ο οποίος πολύ σοφά δεν ασχολήθηκε με τις νέες βαρουφακικές ρήσεις.

Παρά το γεγονός ότι η απόφαση του Μαξίμου για ανανέωση της θητείας του κ. Στουρνάρα είχε ήδη ληφθεί από τον περασμένο Αύγουστο, εν τούτοις ο διοικητής πέρασε και κάποιες εξετάσεις το τελευταίο διάστημα, όπου ο κ. Μητσοτάκης επί της ουσίας ένιωσε ικανοποίηση για την αποτελεσματικότητά του και για την επιλογή του. Ο πρωθυπουργός τού είχε αναθέσει σημαντικές αποστολές, ειδικά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και τις έφερε σε πέρας. Η συμβολή του κ. Στουρνάρα στο QE ήταν πολύ σημαντική και το σπουδαιότερο είναι ότι ο διοικητής, από την εποχή που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, πίεζε για είσοδο στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά οι τότε κυβερνήτες δεν τον άκουγαν. Πάντως, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, όλοι ήξεραν ότι θα ανανεωθεί η θητεία του κ. Στουρνάρα από τη στιγμή που η Κριστίν Λαγκάρντ τον όρισε επικεφαλής της Επιτροπής Επιθεώρησης (Audit Committee) της ΕΚΤ, μία κίνηση που δείχνει ότι ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης χαίρει εκτίμησης σε Φρανκφούρτη και Βρυξέλλες.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα