Βλάπτει σοβαρά την υγεία του ΣΥΡΙΖΑ η «Παπαγγελόπουλος companies»

Όπως αποκλειστικά είχαμε αποκαλύψει, η Κουμουνδούρου αποφάσισε να απομακρυνθεί από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης στον βωμό της υποτιθέμενης συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ

Όπως είναι γνωστό, από την πρώτη ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας υπουργοποίησε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, δίνοντάς του ελευθερία να αλωνίζει στη Δικαιοσύνη, υπήρξαν αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι εκ των λεγομένων ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απέφευγαν ακόμη και να περάσουν από εκεί που βρισκόταν ο κ. Παπαγγελόπουλος, ακόμη και να ανταλλάξουν μία χειραψία την οποία θα κατέγραφαν οι μηχανές των φωτογράφων.

Από τότε που ανακοινώθηκε ως υφυπουργός Δικαιοσύνης στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 υπήρχαν αντιδράσεις, οι οποίες μεγιστοποιήθηκαν όταν αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή υπουργό τον Νοέμβριο του 2016. Αυτό που ακούστηκε κατά κόρον την εποχή εκείνη ήταν «πώς είναι δυνατόν να κατηγορούμε τα διεφθαρμένα κόμματα και να χρησιμοποιούμε ένα βασικό τους εργαλείο στη Δικαιοσύνη που έστελνε στο αρχείο όλες τις υποθέσεις που ακουμπούσαν την εξουσία». Και ακουγόταν σχεδόν σε καθημερινή βάση από τα ιστορικά στελέχη της Κουμουνδούρου.

Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα στελέχη από τότε πίεζαν τον κ. Τσίπρα και το περιβάλλον του να προχωρήσουν σε ανοίγματα με το ΚΙΝΑΛ, διότι διέβλεπαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις εκλογές. Όταν άρχισαν και οι αποκαλύψεις για τα περί Ρασπούτιν, απέφυγαν ακόμη και ν’ ανοίξουν το στόμα τους, λες και κάτι γνώριζαν. Ακόμη και όταν οι αντίπαλοι κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ποδηγετεί τη Δικαιοσύνη.

Οι εισηγήσεις προς τον Τσίπρα από τη στιγμή που Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ αποφάσισαν τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, απ’ όλες οι παλιές καραβάνες της Κουμουνδούρου ήταν «άσε τον Παπαγγελόπουλο να βγάλει μόνος του το φίδι από την τρύπα. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε μόνο το πώς θα συνεργαστούμε με το ΚΙΝΑΛ και άλλες δυνάμεις του χώρου».

Το είχαμε αποκαλύψει

Όπως αποκλειστικά έχουμε αποκαλύψει εδώ και 20 περίπου ημέρες στο iapopsi.gr, η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα είναι το κόμμα να απομακρυνθεί από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Ειδικά μετά τις αποκαλύψεις για τη συνάντηση με τον Μιωνή και τον Παππά στο Μαξίμου. Η απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από τη σθεναρή υποστήριξη του Παπαγγελόπουλου έχει προκαλέσει την αντίδραση του Δημήτρη Τσοβόλα (συνήγορος του πρώην υπουργού), ο οποίος έχει επικοινωνήσει με το γραφείο του Τσίπρα κι έχει εκφράσει με έντονο τρόπο τα παράπονά του.

Όμως όλες οι εξελίξεις δείχνουν ότι τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ το πήραν απόφαση δικαιώνοντας το ρεπορτάζ της iapopsi.gr. Δηλαδή, να πετάξουν από το καράβι τον Παπαγγελόπουλο και την κομπανία του. Αν και στους περισσότερους η όλη ιστορία της σχέσης ΣΥΡΙΖΑΠαπαγγελόπουλου θυμίζει την ταινία που σκηνοθέτησε το 1987 ο Ντάνι Ντε Βίτο, τη μαύρη κωμωδία «Πέτα τη μαμά από το τρένο», με συμπρωταγωνιστή τον Μπίλι Κρίσταλ και στον ρόλο της μαμάς την απολαυστική Ανν Ράμσεϊ που κέρδισε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, στην Κουμουνδούρου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η «Παπαγγελόπουλος companies» βλάπτει σοβαρά την πολιτική υγεία και τα ανοίγματα στην κεντροαριστερά. Οπότε αποφάσισαν να στρίψουν διά του αρραβώνος. Δηλαδή, να καταγγείλουν την πλειοψηφία στην Προανακριτική Επιτροπή και όχι απλά να αποχωρήσουν, αλλά να φύγουν τρέχοντας. Ειδικά από τη στιγμή που η Προανακριτική Επιτροπή δεν συμπεριέλαβε να καλέσει ως ύποπτο και τον Κώστα Βαξεβάνη, όπως έγινε με την τριάδα Γιάννη Φιλιπάκη, Αλέξανδρο Τάρκα και Γιάννα Παπαδάκου. Εξάλλου, ήδη η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, με τη δικαιολογία ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε αυτές τις μεθοδεύσεις», ήταν ένα μήνυμα προς τον πρώην υπουργό για «το μακριά κι αγαπημένοι».

 

Διαβάστε επίσης