Βόμβα: Η Μπαρτσελόνα φεύγει από το Champions League

Η βόμβα στο Ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα έσκασε. Η Μπαρτσελόνα με τον πλέον επίσημο τρόπο έκανε γνωστό ότι προσχωρεί στην European Super League, που απειλεί να εκτοπίσει το Champions League και να το κάνει διοργάνωση β΄ κατηγορίας.

Οι παλαιότερες φήμες έγιναν συζητήσεις και οι συζητήσεις οδηγούν απ’ ότι αποδεικνύεται σε αποτελέσματα.

Στην απολογιστική του συνέντευξη τύπου μετά την παραίτηση του από την προεδρία της Μπαρτσελόνα, ο Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου έκανε την αποκάλυψη που θα προκαλέσει σεισμό στην ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Ο απελθών πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου στην απολογιστική του συνέντευξη τύπου που δίνει μετά την επιστολή παραίτησης αποκάλυψε:

«Μόλις χθες εγκρίναμε τις προϋποθέσεις για να αγωνιστούμε στην European Super League. Η απόφαση να παίξουμε σε μία τέτοια διοργάνωση απαιτεί την επικύρωση από την επόμενη γενική συνέλευση.

Μπορούμε να πούμε με υπερηφάνεια ότι είμαστε ο κορυφαίος σύλλογος στον κόσμο σε αξία. Το έχουμε επιτύχει απέναντι σε ομάδες με μεγάλους επενδυτές, έχοντας διατηρήσει τον σύλλογο στα χέρια των μελών του. H European Super League θα διασφαλίσει ότι ο σύλλογος θα εξαρτάται από τα μέλη του.

Η μοναδικότητα του συλλόγου μας σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να διανέμουμε τα μερίσματα μας και πως τα κέρδη χρησιμοποιούνται για αθλητικές επενδύσεις. Παρά τις δυσκολίες, ο σύλλογος έχει μία σταθερότητα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα