Χαρτοπόλεμος με φόντο τον… Μιχαλολιάκο

Με τη Νέα Δημοκρατία να ωφελείται πολιτικά από τις δικαστικές εξελίξεις γύρω από το θέμα της Χρυσής Αυγής, η Κουμουνδούρου νιώθει εγκλωβισμένη και εκτός πολιτικών εξελίξεων. Γι’ αυτό και επιχειρείται τα τελευταία 24ωρα να αλλάξει η ατζέντα και να μεταφερθεί στην ουσία της πολιτικής όπου θεωρούν πως έχουν το πάνω χέρι. Μόνο που ο φόβος της Κουμουνδούρου είναι μήπως και πίσω από τις κουκούλες που σκοπεύει να βγάλει ο Αντώνης Σαμαράς κρύβονται γνωστά πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, ότι η Κουμουνδούρου αρνήθηκε να ψηφίσει τη ρύθμιση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων εφόσον στελέχη τους εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως η ρύθμιση είναι φωτογραφική και ότι πολύ εύκολα μπορεί να εμπλέξει ακόμα και τους ίδιους. Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υποθάλπει τον Νίκο Μιχαλολιάκο υπερβολή βέβαια αλλά να μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην εποχή των υπερβολών…

Στην κόντρα που έχει ξεσπάσει –και για πολλούς ήταν αναμενόμενη– ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για χάλκευση των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα στο Euronews, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή απόπειρα αλλοίωσης» όσων είπε ο πρόεδρος του κόμματος για την απόφαση της Δικαιοσύνης να μην προφυλακιστούν στελέχη της Χρυσής Αυγής.

«Μέχρι χθες είχαμε την εντύπωση ότι η “μονταζιέρα” της Ν.Δ. δούλευε μόνο για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αργά χθες το βράδυ ο κ. Κεδίκογλου φρόντισε να την αναβαθμίσει, περιλαμβάνοντας και τον πρόεδρό του, χαλκεύοντας απόσπασμα συνέντευξης στο ευρωπαϊκό δίκτυο Euronews», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «σε μια πρωτοφανή απόπειρα αλλοίωσης, πρόσθεσε στην αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης που αφορούσε την απελευθέρωση των τριών της Χ.Α. δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα, τη φράση “απόφαση για τη σύλληψη του Μιχαλολιάκου δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα”, καταλήγοντας έτσι στο αβίαστο και λαθραίο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνήγορος της Χ.Α.». Άραγε, μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο κατήφορος του κυβερνητικού εκπροσώπου; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο ευτελισμός της πολιτικής αντιπαράθεσης;» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πυρά Κεδίκογλου

Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ να μας πείσουν ότι η χθεσινή, επικριτική για τη Δικαιοσύνη, δήλωση του κ. Τσίπρα αφορούσε τις προχθεσινές εξελίξεις και η προχθεσινή του, υποστηρικτική για τη Δικαιοσύνη δήλωση, ήταν για τις χθεσινές εξελίξεις; Ομολογούν, δηλαδή, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός τόπου και χρόνου ή μήπως βλέπει τη Δικαιοσύνη a la carte;»

 

Με δεύτερη δήλωσή του, ο κ. Κεδίκογλου έσπευσε παράλληλα να απαντήσει σε «σχόλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί «γκεμπελισμού». «Όταν ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι “η δικαστική απόφαση δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα” δεν είναι ο καλύτερος συνήγορος του προφυλακισμένου κ. Μιχαλολιάκου και της Χ.Α.; Πού είναι ο γκεμπελισμός;» διερωτήθηκε.

 

Χαρακτήρισε ακόμη «αξιοσημείωτο» το γεγονός «ότι την προηγούμενη ημέρα, λίγο μετά τις αποφυλακίσεις τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο κ. Τσίπρας δήλωνε στις Βρυξέλλες ότι “εμπιστεύεται απόλυτα την ελληνική Δικαιοσύνη”».

 

«Τα ίδια έλεγαν τότε και οι επίσημοι συνήγοροι της Χ.Α., που την επομένη άλλαξαν και αυτοί γνώμη. Γκεμπελικό και αυτό;» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

«Τώρα γνωρίζουμε πως το ανώτατο στάδιο του γκεμπελισμού ονομάζεται Κεδίκογλου», ανταπάντησε η Κουμουνδούρου με νεότερη ανακοίνωσή της.

 

Γκρεμίστηκε το αντιπολιτευτικό επιχείρημα

 

Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως των εκατέρωθεν δηλώσεων, στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να βρίσκονται σε πολιτική απόγνωση, καθώς η κυβέρνηση απάντησε οριστικά σε ένα βασικό επιχείρημα του κόμματος της αντιπολίτευσης: ότι Ν.Δ. και Χρυσή Αυγή είναι το ίδιο και το αυτό.

Σε μια προσπάθεια της Κουμουνδούρου να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, το βάρος ρίχνεται πια στις… καθυστερήσεις! Σύμφωνα δε με τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, «επί μακρό χρονικό διάστημα ο κ. Δένδιας και η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωσή τους να στείλουν τους φακέλους που είχαν στα χέρια τους στον εισαγγελέα».

 

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως «ο κ. Δένδιας είχε 32 φακέλους, έπρεπε να περιμένει να γίνουν 33, με τον 33ο φάκελο να είναι αυτός που αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Έπρεπε να χυθεί αθώο αίμα προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κυβέρνηση και να στείλει τους φακέλους στη Δικαιοσύνη;». Και συμπλήρωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και 16 μήνες, έχει κάνει πάνω από 44 ερωτήσεις στη Βουλή για τα θέματα αυτά στους αρμόδιους υπουργούς, για τη δράση των νεοναζί. Και δυστυχώς σε καμία από αυτές τις ερωτήσεις, γραπτές και προφορικές, δεν πήραμε κάποια ικανοποιητική απάντηση. Συνεπώς, οι ευθύνες της κυβέρνησης αφορούν την ολιγωρία και την ανοχή στο φαινόμενο της εξάπλωσης των νεοναζί και της εγκληματικής τους δράσης όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα».

 

Κατά τον Αλ. Τσίπρα, «η σπουδή της κυβέρνησης να κάνει στροφή 180 μοιρών και να δείξει ότι παίρνει την πολιτική πρωτοβουλία να ανοίξει το θέμα στη Δικαιοσύνη, δημιούργησε την πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι εδώ πρόκειται για μία πολιτική απόφαση, την πεποίθηση δηλαδή ότι η κυβέρνηση έχει την πρωτοβουλία». Υπό αυτό το πρίσμα είπε πως «είναι απολύτως δικαιολογημένο το αίσθημα στην κοινή γνώμη ότι αυτή η δικαστική απόφαση δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα».

 

Φυσικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιχειρηματολογεί επί της… καθυστέρησης που διαπιστώνει, με τι στοιχεία άραγε;

Διαβάστε επίσης