Ξεδιάντροπη πρόκληση των Τούρκων στην Κύπρο

Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ εναντίον σκάφους της κυπριακής λιμενικής αστυνομίας

Σε μία ξεδιάντροπη πρόκληση προχώρησε τα ξημερώματα της Παρασκευής (16/7) η Τουρκία στην Κύπρο, όταν τουρκική ακταιωρός καταδίωξε και άνοιξε πυρ ενατίον σκάφους της κυπριακής λιμενικής αστυνομίας.

Το προκλητικό περιστατικό συνέβη στην περιοχή ανοιχτά του Κάτω Πύργου και όπως αναφέρουν τα κυπρικά ΜΜΕ, όλα  ξεκίνησαν όταν το σκάφος του  λιμενικού της Κύπρου αντιλήφθηκε να το προσεγγίζει με επικίνδυνους ελιγμούς ένα μεγάλο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Μάλιστα οι Τούρκοι ακτοφύλακες έφτασαν σε σημείο να καταδιώξουν τους Κύπριους λιμενικούς σχεδόν μέχρι την είσοδο του στο αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου, ρίχνοντας μάλιστα και προειδοποιητικούς πυροβολισμούς.

Όπως ανέφερε στην Κρατική Τηλεόραση της Κύπρου ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 3:30, όταν σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας, ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πύργου για τυπική περιπολία προς αντιμετώπιση του φαινομένου της αυξημένης μεταναστευτικής ροής από τα τουρκικά παράλια, προσεγγίστηκε από τουρκική ακταιωρό.

Ο κ. Ανδρέου σημείωσε ότι λίγα λεπτά μετά η τουρκική ακταιωρός, ακολουθώντας το σκάφος, προχώρησε στη ρίψη τεσσάρων προειδοποιητικών πυροβολισμών, ανοίγοντας πυρ τέσσερις φορές προς την πλευρά του σκάφους. Όταν το σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας έφτασε σε αλιευτικό καταφύγιο, η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, η Αστυνομία αναμένεται να ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών για την υπόθεση. Όπως είπε, είναι η πρώτη φορά που σημειώθηκε τέτοιο περιστατικό.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα