«Χρειάζονται νέες θυσίες από τους Ελληνες»

Καμία διάθεση για χαλάρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία δεν δείχνουν οι… εταίροι μας. Χαρακτηριστικές του κλίματος που υπάρχει στις Βρυξέλλες είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ζητάει «νέες θυσίες από τους Ελληνες».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας «Τα Νέα» στο τέλος ομιλίας του, ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προωθήσει άμεσα τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες θεωρεί μονόδρομο προκειμένου να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να προσελκύσει επενδύσεις.  «Η Ελλάδα έχει ακόμη αρκετή δουλειά μπροστά της» υπογράμμισε, ενώ, συνεχίζοντας με σκληρή γλώσσα, ανέφερε ότι «στην Αθήνα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την πρόοδο ή μάλλον για την έλλειψη προόδου, που σημειώνει η χώρα έναντι των δεσμεύσεών της».

Μάλιστα, ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσει ο ίδιος στο Eurogroup της Παρασκευής σε σχέση με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, ο Ολλανδός αξιωματούχος δήλωσε ότι «η διαδικασία αξιολόγησης θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Πολλοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους».

Τέλος, ο πρόεδρος του Eurogroup παραδέχτηκε ότι έχουν ήδη γίνει σημαντικές προσπάθειες, αλλά επεσήμανε παράλληλα την ανάγκη «νέων θυσιών από τους Ελληνες».

Διαβάστε επίσης