Υποκλοπές

Φίλος του Σαμαρά ο νέος γραμματέας των ΑΝΕΛ

ANAGNOSTAKOS1Έναν προσωπικό φίλο του Αντώνη Σαμαρά προωθεί ο Πάνος Καμμένος για γραμματέα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο λόγος για τον Γιώργο Αναγνωστάκο, ο οποίος έδωσε μάχη για να κερδίσει ο Αντώνης Σαμαράς τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. τον Νοέμβριο του 2009. Ο έμπειρος στα κομματικά Αναγνωστάκος δείχνει να έχει αυξημένη επιρροή στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν ότι «έχει κάνει την καλύτερη προετοιμασία σε σχέση με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους». Στην κούρσα για την εκλογή του νέου γραμματέα, ο Καμμένος παραμένει αμέτοχος, αφού δεν θέλει σε καμία περίπτωση να επηρεάσει τη διαδικασία, όμως οι κακές γλώσσες λένε πως βλέπει με ικανοποίηση την αποδοχή του Αναγνωστάκου.

 

 

 

Χωρίς κρατική επιχορήγηση

LOBERDOS2Τις προτάσεις της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» σχετικά με τη χρηματοδότηση των κομμάτων θα παρουσιάσει ο Ανδρέας Λοβέρδος. Και βέβαια όλοι αναμένουν με αγωνία εάν θα επιμείνει ο πρώην υπουργός στα όσα είχε πει πριν από λίγο καιρό, για κατάθεση πρότασης νόμου στη Βουλή, ώστε να δοθεί η εναλλακτική δυνατότητα να μη δέχεται ένα κόμμα την κρατική χρηματοδότηση. «Στις ευρωεκλογές, αν αυτό επιτραπεί, θα αρνηθούμε την κρατική χρηματοδότηση», λέει διαρκώς ο Ανδρέας.

 

 

 

 

Χαμός στο τηλεοπτικό τοπίο

MEGA STAR3Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες στο τηλεοπτικό τοπίο. Τουλάχιστον έτσι μου έλεγε πηγή μου, που μιλά με κορυφαίους οικονομικούς παράγοντες. Έτσι, λοιπόν, η πηγή ισχυρίζεται ότι δεν είναι απίθανο να υπάρξει αναστολή της λειτουργίας του Star, εάν δεν ευοδωθούν τα σχέδια για συγχώνευση με το Mega. Οι αποφάσεις αναμένονται το επόμενο δίμηνο, όμως οι περισσότεροι λένε πως η κίνηση του Σταμάτη Μαλέλη να αποκτήσει τον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24 κάτι σημαίνει. Ειδικά, όταν ο Μαλέλης σκέφτεται να μετατρέψει τον σταθμό σε αμιγώς ενημερωτικό.

 

 

 

Η πρεμούρα με τα ΜΜΕ

TSIPRAS4Τις επισκέψεις του σε ΜΜΕ θα συνεχίσει ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να διαμορφώσει ιδία άποψη και να δώσει το «πράσινο φως» για την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης για τα ΜΜΕ και την ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας τους. Σειρά στις επισκέψεις Τσίπρα σε μιντιακά συγκροτήματα έχει ο «Ελεύθερος Τύπος» αλλά και το κανάλι Κόντρα, ενώ στη συνέχεια ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει σε εκδήλωση-πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τα μίντια. Με αυτό τον τρόπο δικαιώνονται όσοι έλεγαν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ανοίξει τη συζήτηση για τις αναγκαίες αλλαγές στη λειτουργία και το θεσμικό πλαίσιο των ΜΜΕ.

 

 

 

Η νέα Σοσιαλιστική…

SOSIALISTIKH DIETHNHS5Λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουν πως οι Γερμανοί Σοσιαλιστές αφήνουν τη Σοσιαλιστική Διεθνή, ετοιμάζοντας τη συγκρότηση άλλης οργάνωσης για τα σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, αποφασισμένης να παίξει ρόλο στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.
Τα γεννητούρια της νέας οργάνωσης θα γίνουν στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα 150 χρόνια του γερμανικού σοσιαλιστικού κόμματος στη Λειψία. Εκεί είναι καλεσμένος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος από ό,τι μαθαίνω θα κάνει το ταξίδι στη Γερμανία.
Το ζήτημα που τίθεται είναι εάν τελικά ο Βενιζέλος πειστεί και προσχωρήσει το ΠΑΣΟΚ στα νέα Σοσιαλιστική Διεθνή. Διότι θα έχουμε το εξής παράδοξο: Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ να έχει μεταγραφεί στη νέα οργάνωση. Μύλος…

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα