Υπόθεση «Noor1»: Το μοιραίο κινητό και η εμπλοκή Τζίβα, λιμενικού και Ξένης Δημητρίου στη σκευωρία για Μαρινάκη

Η έρευνα από το Ναυτοδικείο για το κινητό του Γιαννουσάκη, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και η "συμμορία" δικαστικών και άλλων...

Η προσπάθεια των ΣΥΡΙΖΑίων με «μπροστάρη» τον πληθωρικό Πάνο Καμμένο και «χειριστές» –της επιχειρούμενης σκευωρίας για εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor1»– την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα και τον Λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη είναι γνωστή τοις πάσι.

Και αυτό επειδή η μαγνητοφωνημένη συνομιλία του ισοβίτη Γιαννουσάκη με τον προαναφερόμενο λιμενικό ήταν άκρως αποκαλυπτική, αφού η προτροπή του ανακριτικού υπαλλήλου Παν. Χριστοφορίδη να εμπλέξει τον εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού ήταν άκρως πιεστική αλλά και πολύ δελεαστική για ένα άτομο που έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Η υπόθεση αυτή όμως κατόπιν «κοπτοραπτικής» των «εργαλείων» του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Δικαιοσύνης, αφού ετέθη στο αρχείο με το αιτιολογικό ότι η μαγνητοφωνημένη συζήτηση μεταξύ ισοβίτη και λιμενικού δεν αποτελούσε νόμιμο δικαστικό στοιχείο λόγω υποκλοπής.

Έτσι, η έρευνα σταμάτησε πριν καν αρχίσει, αφού η αποκαλυπτική συνομιλία ισοβίτη και λιμενικού θεωρήθηκε ως μη γενόμενη.

Πού βρήκε το κινητό ο ισοβίτης;

Πέραν όμως του περιεχομένου της συνομιλίας, ένα θέμα που έπρεπε να ερευνηθεί ήταν το γεγονός ότι εν γνώσει του ανακριτικού υπαλλήλου Παν. Χριστοφορίδη ο ισοβίτης Γιαννουσάκης ήταν κάτοχος κινητού τηλεφώνου το οποίο –σύμφωνα με τον ίδιο– του είχε προμηθεύσει ο λιμενικός.

Η χρήση κινητού τηλεφώνου από καταδικασμένο σε ισόβια λόγω ναρκωτικών ήταν εξόχως απαγορευτική σύμφωνα με τους κανόνες έγκλεισης σε φυλακή.

Η έρευνα για το πώς βρέθηκε το κινητό στα χέρια του Γιαννουσάκη υποτίθεται ότι είχε ξεκινήσει άμεσα την εποχή εκείνη. Και λέμε «υποτίθεται», διότι όπως μαθαίνουμε, ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Πειραιά ευαρεστήθηκε, έστω και μετά από τρία σχεδόν χρόνια, να ασχοληθεί επιτέλους με τον Ανθυπασπιστή Παναγιώτη Χριστοφορίδη της δίωξης ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Πειραιά, ο οποίος είχε δώσει τα ρέστα του ώστε να εμπλακεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην υπόθεση εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών του Noor-1. Ο Μαρινάκης είχε υποβάλει μήνυση τότε σε βάρος και του Ανθυπασπιστή του Λιμενικού, αλλά αυτός έπεσε στα μαλακά από το Ναυτοδικείο και απαλλάχθηκε χωρίς να παραπεμφθεί σε δίκη, παρόλο που υπήρχαν συγκεκριμένα στοιχεία ότι επισκεπτόταν στη φυλακή τον κρατούμενο για την υπόθεση Noor-1, Ευθύμιο Γιαννουσάκη, για να συλλέξει, υποτίθεται, στοιχεία και πληροφορίες για εμπόρους ναρκωτικών για λογαριασμό και με έγκριση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνης Τζίβα, αλλά στην πραγματικότητα απειλούσε και πίεζε τον Γιαννουσάκη να καταθέσει ψέματα με σκοπό να εμπλακεί οπωσδήποτε στην ιστορία της διακίνησης των ναρκωτικών.


Ο Ανθυπασπιστής επισκεπτόταν τον κρατούμενο Γιαννουσάκη στη φυλακή από το τέλος του 2015 μέχρι και τα μέσα του 2017 περίπου, και σύμφωνα με τον Γιαννουσάκη κάποια στιγμή του έδωσε κρυφά μία συσκευή κινητού τηλεφώνου για να μπορεί να επικοινωνεί μαζί του και αυτός, αλλά και ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και άλλα πρόσωπα, για να τον πιέζουν και να του δίνουν οδηγίες και εντολές. Ο Γιαννουσάκης ηχογράφησε με τη συσκευή αυτή κάποιες συνομιλίες του Ανθυπασπιστή μαζί του, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας και δημιουργήθηκε μείζον θέμα, με αποτέλεσμα να διαταχθεί και εσωτερική έρευνα στη φυλακή για το πώς “πέρασε” μέσα το κινητό τηλέφωνο. Αν και η υπόθεση αυτή είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό, το Ναυτοδικείο αντέδρασε και πάλι νωθρά και καθυστερημένα και διέταξε διερεύνηση μόλις πρόσφατα.

Εμπλοκή Τζίβα, Χριστοροφίδη και… Ξένης Δημητρίου

Η έρευνα αυτή μπορεί να οδηγήσει σε συμπεράσματα τα οποία θα φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση τους «αρχιτέκτονες» αυτής της όπως απεδείχθη πλέον σκευωρίας.

Και εξηγούμεθα.

1] Η υπόθεση μπορεί να εξεταστεί εκ νέου, ανασυρόμενη από το αρχείο, αφού πέραν της υποκλοπής το περιεχόμενο της επίμαχης συνομιλίας έχει πλέον γνωστοποιήσει με γραπτή κατάθεσή του και ο ισοβίτης Ευθύμιος Γιαννουσάκης.

2] Αν η προμήθεια του κινητού έγινε από τον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη, είναι προφανές ότι τον αριθμό του κινητού για τις συνομιλίες του ισοβίτη με τον πρώην υπουργό Πάνο Καμμένο γνωστοποίησε ο ίδιος ο προμηθευτής, και για το ποιος τηλεφώνησε σε ποιον είναι εύκολο να αποδειχθεί με την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών.

3] Το γεγονός ότι η εισαγγελέας Τζίβα «κάλυψε» τις βραδινές επισκέψεις του Παν. Χριστοφορίδη στο κελί του Γιαννουσάκη, ισχυριζόμενη ότι εκείνη είχε δώσει τη σχετική άδεια, εμπλέκει και την πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας ΑΠ, Ξένη Δημητρίου, η οποία παρατύπως διατηρούσε την εισαγγελέα Τζίβα στη θέση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πειραιώς –ώστε να «διευκολύνει» τον στενά συνδεδεμένο με την εισαγγελέα λιμενικό Παν. Χριστοφορίδη στις πιέσεις που ασκούσε στον ισοβίτη– ενώ λόγω προαγωγής της η Ειρ. Τζίβα είχε τοποθετηθεί ως προϊσταμένη στην Εισαγγελία Καλαμάτας.

Ας μην ξεχνάμε ότι την ίδια ακριβώς διαδικασία είχε ακολουθήσει και αυτή παρατύπως, όταν για τη φονική πυρκαϊά στο Μάτι με απόφασή της επέτρεψε την παραμονή του προϊσταμένου Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, στην έρευνα, ενώ ο εν λόγω εισαγγελέας είχε προαχθεί και είχε τοποθετηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Κι άλλο επεισόδιο με τον λιμενικό;

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Χριστοφορίδης είχε εμπλοκή και στην αποτυχημένη επιχείρηση του Λιμενικού στα Εξάρχεια τον περασμένο Απρίλιο, όπου είχαν τραυματιστεί δύο λιμενικοί και είχαν κινδυνεύσει ζωές. Άραγε, τι έχει γίνει με την υπόθεση αυτή; Μήπως είναι καιρός να το ψάξει κάποιος εισαγγελέας ή θα πρέπει να περιμένουμε πάλι τρία χρόνια;

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα