Ζέττα Μακρή: «Κανείς δεν θέλει να κλείσουν τα σχολεία»

Για φημολογίες που δεν έχουν βάση έκανε λόγο η υφυπουργός Παιδείας

Με τους αριθμούς της πανδημίας να αυξάνονται συνεχώς και τους σκληρούς δείκτες να τρομάζουν ιδιαίτερα, ζήτημα είναι τι θα συμβεί με τα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για κλείσιμο σχολείων, καθώς -όπως προκύπτει και από τα στοιχεία- η διασπορά του ιού στις αίθουσες δεν αποτελεί πρόβλημα.

Για φημολογίες που δεν έχουν βάση μίλησε από τη μεριά της στο MEGA η Ζέττα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας.

«Οι φημολογίες δεν έχουν βάση. Τηρώντας τα πρωτόκολλα καταφέρνουμε να ελέγξουμε και να περιορίσουμε την πανδημία στον σχολικό πληθυσμό. Τα σχολεία δεν θα κλείσουν, δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν, δεν το συνιστούν οι ειδικοί».

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ωφελήσει και οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι που διενεργούνται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

«Θλιβερή εξαίρεση»

Αναφερόμενη στα περιστατικά βίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα, με μαθητές να δημιουργούν συμμορίες και να μαχαιρώνουν συνομηλίκους τους εντός των σχολικών μονάδων, η κ. Μακρή έκανε λόγο για «θλιβερή μειοψηφία».

«Είναι πρωτόγνωρο για την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό σχολείο. Καλώς τα αναδεικνύουμε γιατί έτσι αποτρέπουμε τους άλλους μαθητές από παρόμοιες συμπεριφορές. Είναι μια θλιβερή εξαίρεση, μια ισχνή μειοψηφία» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα