Απίστευτος εμπαιγμός με τους συνταξιούχους

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται πλέον όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αφού τα πλήγματα που δέχεται η ανερμάτιστη πολιτική που ακολούθησε επί πέντε μήνες μόνο χάος έχει δημιουργήσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα!

Είναι σαφές ότι για τα όσα διαδραματίζονται πλέον στη χώρα, με τους πολίτες κάθε ηλικίας να βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση, αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Και αυτό πλέον είναι σαφές και μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία έχουν μπει στη διαδικασία εκδήλωσης διαφωνιών αλλά και διαρκών αντιπαραθέσεων με τους επιμένοντες στη σκληρή γραμμή η οποία δεν οδηγεί πουθενά.

Μία από τις σταγόνες που ξεχειλίζουν το ποτήρι της οργής είναι η ανακοίνωση της δυνατότητας που δίνεται στους συνταξιούχους να «σηκώσουν» το… αστρονομικό ποσό των 120 ευρώ από τις συντάξεις τους, αφού μάλιστα κινητοποιείται σχεδόν το σύνολο του τραπεζικού μηχανισμού και με την παρουσία… αστυνομικής προστασίας! Πρόκειται για απίστευτο εμπαιγμό προς τους συνταξιούχους, καθώς μόλις χθες είχε ανακοινωθεί πως θα μπορούν να σηκώσουν από τα γκισέ 240 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Στη χθεσινή σύσκεψη (σ.σ Δευτέρα) στο Υπουργείο Οικονομικών υπό τον Υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των πέντε μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, σε διαρκή συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος, αποφασίστηκαν τα εξής:

Από την Τετάρτη 30 Ιουνίου, και για τρεις συναπτές μέρες, θα ανοίξουν περί τα χίλια τραπεζικά καταστήματα σε όλη την χώρα για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες και οι οποίοι θα δύνανται να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνον κατά την διάρκεια της εβδομάδας τούτης.

Παράλληλα, οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως. Ο κατάλογος των τραπεζικών καταστημάτων που θα ανοίξουν την Τετάρτη θα δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα.

Τέλος, το Υπουργείο Οικονομικών θυμίζει σε όλους τους καταθέτες ότι οι καταθέσεις τους σε ευρώ είναι ασφαλείς πριν και μετά το δημοψήφισμα το οποίο δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να αποφανθούν για το εάν συμφωνούν ή όχι με την πρόταση του Eurogroup να μπουν, άλλη μια φορά, στο στόχαστρο οι συντάξεις – ένα δημοψήφισμα που το Eurogroup προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να τορπιλίσει αρνούμενο να επεκτείνει την δανειακή συμφωνία για σύντομο χρονικό διάστημα».

Ανοιχτές νωρίτερα οι τράπεζες;
Πάντως, πηγές της αντιπροεδρίας δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο οι τράπεζες να ανοίξουν και νωρίτερα της λήξης της τραπεζικής αργίας για ορισμένες συναλλαγές. Παράλληλα, βέβαια, η καταβαράθρωση της οικονομικής ζωής του τόπου μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα καταδεικνύει το μέγεθος της ανικανότητας του ίδιου του πρωθυπουργού ο οποίος δείχνει να μην έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.

«Μια απλή βόλτα στους δρόμους της Αθήνας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας θα τον έπειθε για τον λανθασμένο τρόπο που έχει επιλέξει  να ακολουθεί ώστε να αποφύγει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματός του», παρατηρούν εκατοντάδες πολίτες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα