Ανοιχτός στο διάλογο χωρίς εκβιασμούς ο Α. Γεωργιάδης

Διάλογο με όλους (κόμματα και γιατρούς) για την υγεία είναι έτοιμος να κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά χωρίς να κάνει πίσω στο ζήτημα των απολύσεων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα.

«Λέτε ότι το σύστημα πρέπει να γκρεμιστεί και να ξαναφτιαχτεί. Έχετε απόλυτα δίκιο, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε» είπε ο υπουργός Υγείας στέλνοντας μήνυμα στους απεργούς γιατρούς ότι «δεν είναι εποχή για μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις. Και, ναι, κάποιοι θα ξεβολευτούν γιατί από το προηγούμενο σύστημα κάποιοι ήταν βολεμένοι, αλλά το σύστημα αυτό δεν έδινε αυτά που έπρεπε. Κάποιοι πρέπει να ξεβολευτούν και εμείς θα πάμε μπροστά».

Ο Αδ. Γεωργιάδης απέρριψε τα αιτήματα των απεργών γιατρών του ΕΟΠΥΥ λέγοντας ότι «ζητούν να εξαιρεθούν από ένα γενικό νόμο για την διαθεσιμότητα και την κινητικότητα» και πρόσθεσε: «λες και σε αυτή τη χώρα μπορούμε να είμαστε πολίτες δύο κατηγοριών, μία όλοι οι Έλληνες και από την άλλη οι γιατροί. Εμείς αντιμετωπίζουμε όλους τους πολίτες ίσα».

«Δεν δείχνουμε καμία εμπιστοσύνη», απάντησε η Αλ. Παπαρήγα στην πρόταση του υπουργού για διάλογο και πρόσθεσε «εμείς μαζί σας θα κάνουμε αντίλογο».

«Σε αυτό το στοίχημα είμαι πρόθυμος να ακούσω τους πάντες. Εσείς μπορεί να μην μας εμπιστεύεστε, εγώ όμως πρέπει να σας πως τι ακριβώς κάνουμε για τη μεταρρύθμιση. Έχουμε προσλάβει ως συμβούλους τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις ούτε λόγω μνομονίου, ούτε επειδή ένα Υπουργός θέλει να γίνει μεταρρυθμιστής», σχολίασε ο Αδ. Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι «σ’ αυτή προσπάθεια δεν επιδιώκουμε σύγκρουση με κανέναν».

Νωρίτερα μιλώντας στον  στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται  και προειδοποίησε ότι «αν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίσουν η κυβέρνηση θα λάβει και άλλα μέτρα προκειμένου οι πολίτες  να μην στερηθούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

«Δεν μπορεί ο γιατρός να απεργεί το πρωί και το βράδυ να έχει ιατρείο και να πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ, διακόπτουμε τις συμβάσεις και τα ραντεβού θα τα μοιράσουμε στους άλλους συμβεβλημένους γιατρούς», πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη πως «το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται συνολικό σχέδιο σε περίπτωση που επιμείνουν σε απεργίες. Το υπουργείο δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα της διαθεσιμότητας (…) η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή, όχι για το αν θα γίνει η μεταρρύθμιση, η μεταρρύθμιση θα γίνει οπωσδήποτε. Δεν δέχομαι επί της αρχής εξαίρεση κάποιων πολιτών που θεωρούν ότι είναι πάνω από τους άλλους πολίτες. Δεν είναι ούτε πάνω, ούτε κάτω. Είναι ίσοι».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα