“Αν οι δανειστές μας επιμείνουν σε λήψη μέτρων σκληρής λιτότητας, θα πάμε σε εκλογές”

Στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις του Αλέκου Καλύβη κυμάνθηκε ο Κώστας Χρυσόγονος που δεν απέκλεισε πρόωρες κάλπες.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι: «Αν οι δανειστές μας φτάσουν στο αμήν και επιμείνουν σε λήψη μέτρων σκληρής λιτότητας και εφόσον η εναλλακτική λύση θα ήταν η χρεωκοπία και η έξοδος από την ευρωζώνη και την Ε.Ε τότε επειδή η Κυβέρνηση δεν έχει εντολή να θέσει αυτά τα θέματα τότε θα ήταν απαραίτητη η προσφυγή στις κάλπες».

Σημειώνεται ότι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε πρόσφατα την εκτίμηση ότι η Ελλάδα μάλλον θα πάρει «ψίχουλα» από το «Σχέδιο Γιούνκερ». Δήλωσε την αντίθεσή του στις πολιτικές της λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι ούτε το δημόσιο χρέος μείωσαν και κατέστρεψαν το κοινωνικό κράτος.

«Η λιτότητα σκότωσε τις επενδύσεις και για να ξαναγίνουν επενδύσεις πρέπει να σκοτώσουμε τη λιτότητα», είπε χαρακτηριστικά. Μίλησε για «εικονική δημοκρατία» στην Ε.Ε και κατηγόρησε τη Γερμανία ότι «μεταμόρφωσε την Ε.Ε. σε γερμανική Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα