Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης των τριών κρατούμενων για την υπόθεση Energa-Hellas Power

Το “όχι” του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών εισέπραξε ο εκ των βασικών εμπλεκομένων στην υπόθεση Εnerga – Hellas Power, Αριστείδης Φλώρος, στο σχετικό αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε.

Συγκεκριμένα, ο άλλοτε υπεύθυνος της εταιρείας Energa ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών επικαλέστηκε μέσω των συνηγόρων του ότι πάσχει από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα (σ.σ. αυτοκτονικό ιδεασμό και καταθλιπτική διαταραχή) και παρά το γεγονός ότι τη εν λόγω διάγνωση επιβεβαίωσε ο ψυχίατρος της ψυχιατρικής κλινικής των Φυλακών Κορυδαλλού, Απόστολος Τσιάμης, το δικαστήριο απέρριψε την αίτησή του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής κρίνοντας ότι η κράτηση δεν προκαλεί στον Αρ. Φλώρο υπέρμετρη βλάβη.

Αρνητική ήταν η ετυμηγορία του δικαστηρίου και σε ανάλογο αίτημα του Πέτρου Νικολοθανάση –συγκατηγορούμενου του Φλώρου- που έχει καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη.

Αντίθετα, οι εφέτες αποδέχτηκαν την αίτηση της Μαρίας Σκλαβάκη, συζύγου του Νικολοθανάση, να βρίσκεται στο πλευρό της μητέρας της η οποία σύμφωνα με τα όσα επικαλείται στη δική της αίτηση αντιμετωπίζει ψυχιατρική ασθένεια. Το δικαστήριο, αν και ο εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί και αυτή η αίτηση, την έκανε δεκτή διατάσσοντας την έξοδο της κατηγορουμένης από τη φυλακή με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Θυμίζεται ότι η Σκλαβάκη ως κατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών και μάλιστα είχε επιχειρήσει να διαφύγει από τις αρχές αφαιρώντας το “ηλεκτρονικό βραχιολάκι”,

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα