Ηρακλής: Ο Απόστολος Βέλλιος μιλάει για όλους και για όλα

Η μεταγραφή του Απόστολου Βέλλιου το καλοκαίρι στον Ηρακλή, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην ποδοσφαιρική πιάτσα, καθώς ο 23χρονος επιθετικός θεωρείται ένας από τους ικανότερους παίκτες της νέας γενιάς.

Ο επιθετικός του «Γηραιού» μίλησε στο gazzetta.gr για το… νέο ξεκίνημα στην καριέρα του, τον Ηρακλή και το μέλλον τόσο το δικό του, όσο και της ομάδας. Αναλυτικά όσα είπε:

«Σίγουρα, όταν σκοράρεις σε δύο σερί παιχνίδια, είναι ό,τι καλύτερο. Ο επιθετικός το χρειάζεται το γκολ, του δίνει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Ειδικά όταν τα γκολ αυτά χαρίζουν και βαθμούς στην ομάδα σου, είναι ακόμα πιο σημαντικό. Συγκεκριμένα, εγώ πάντα χρειαζόμουν ένα μικρό χρόνο προσαρμογής. Τώρα, πήρα κάποια παιχνίδια θέση στην ενδεκάδα, κατάφερα να σκοράρω και γενικά νιώθω απόλυτα έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα.

Το καλό είναι πως στον Ηρακλή υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, υπάρχουν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές όπως ο Περόνε και ο Λουκίνας, που ο ένας μαθαίνει από τον άλλον και εξελισσόμαστε. Είμαστε διαφορετικοί παίκτες, άλλο στυλ και χαρακτηριστικά, κάτι που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο στην πορεία για την ομάδα. Νομίζω πως ο ένας συμπληρώνει τον άλλον.

Δεν πιστεύω ότι έχει κάποια εξήγηση. Μάλλον είναι κάτι τυχαίο το ότι παίρνουμε καλύτερα αποτελέσματα εκτός έδρας. Εμείς κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, πάμε πάντα για τη νίκη, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος ή η έδρα. Δε νομίζω πως υπάρχει ιδιαίτερη πίεση, άλλωστε και στις δύο ήττες από Πανιώνιο και Λεβαδειακό, ήμασταν καλύτεροι, αλλά χρειάζεται και τύχη. Εμείς τότε δεν την είχαμε, θα έρθει κι αυτή και τα καλά αποτελέσματα στην έδρα μας. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, το πρωτάθλημα τώρα άρχισε.

Δεν χρειάζεται να βάζουμε πολύ ψηλά τον πήχη. Ο Ηρακλής είναι πολύ μεγάλη ομάδα, έχει φανέλα, αλλά τώρα επέστρεψε από μία περιπέτεια και πρέπει να ορθοποδήσει. Χτίζουμε ομάδα, φέτος, χτίζουμε χαρακτήρες, χτίζουμε το μέλλον μας. Το 80% του ρόστερ είναι από την Β’ Εθνική, έχουμε νέα παιδιά με μέλλον, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να βάλουμε κάποιο μεγάλο στόχο. Ούτε καν την πρώτη πεντάδα.

Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες της ομάδας. Μπορεί στις πρώτες αγωνιστικές να μην ήρθαν όλα όπως περιμέναμε, όμως, όπως είπα, κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και πάμε σε όλα για την νίκη. Άλλωστε, μπορεί πάντα να υπάρχει κίνητρο και να τα δίνουμε όλα, όμως κόντρα στους… μεγάλους, είναι ίσως λίγο παραπάνω. Στα ντέρμπι είναι πάντα αλλιώς, ενώ είναι και διαφορετική η αντιμετώπιση που θα έχουμε, δε θα βρούμε μπροστά μας ομάδες που θα παίξουν κλειστά.

Η Εθνική όντως περνάει δύσκολες μέρες, όμως κάποια στιγμή ήταν λογικό να υπάρξει μία κοιλιά. Όχι σε τέτοιο βαθμό βέβαια, όμως ήρθε η ώρα που όλα αλλάζουν, αποχωρεί μία τρομερή γενιά με τεράστιες επιτυχίες και οι αλλαγές είναι πολλές και… μαζεμένες. Αν δούμε τα παιδιά που παίζουν, όμως, μεμονωμένα, είναι πάρα πολύ υψηλού επιπέδου. Δεν είμαι ο κατάλληλος να πω τι φταίει, όμως πιστεύω πως όταν δέσει το σύνολο θα δούμε ξανά μεγάλα πράγματα, γιατί υπάρχει ταλέντο.

Όπως ο κάθε Έλληνας, έτσι κι εγώ, το θεωρώ υπέρτατη τιμή. Έχοντας περάσει από όλες τις ομάδες, φυσικά και θα περιμένω πάντα, όμως δεν είμαι εγώ που θα το αποφασίσει. Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και να περιμένω.

Έχω ζήσει πολύ μεγάλες στιγμές στο εξωτερικό, όπως φυσικά και… αναποδιές. Ειδικά στην Αγγλία, ήταν υπέροχα, είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ και σίγουρα μου λείπει λίγο. Όλα αυτά, όμως, δεν είναι τώρα στο μυαλό μου. Είμαι εδώ, στο σπίτι μου, είμαι καλά και αισιοδοξώ πως όλα θα πάνε κατ’ ευχήν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα