Η Λαμία έκοψε το δρόμο του Πανιωνίου προς την κορυφή (1-0)

Πρώτο ματς στη Σούπερ Λίγκα στην έδρα της έδωσε το βράδυ της Δευτέρας (2/10) η Λαμία, η οποία πανηγύρισε και την πολύτιμη νίκη με 1-0 κόντρα στον Πανιώνιο δείχνοντας πως στο γήπεδό της θα πρέπει να την υπολογίζουν οι πάντες.

Οι Νεοσμυρνιώτες ήθελαν διπλό για να πάνε μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία, αλλά τελικά έφυγαν με άδεια χέρια με αποτέλεσμα να μείνουν στην τρίτη θέση και στο -2 από την κορυφή γνωρίζοντας την πρώτη τους ήττα για φέτος εντός συνόρων.

Για άλλο ένα ματς ο Πανιώνιος ήταν επιπόλαιος στις τελικές του επιλογές, έχασε ευκαιρίες που έπρεπε να τις έχει κάνει γκολ και αυτό του κόστισε στο φινάλε. Οι γηπεδούχοι είχαν και την τύχη με το μέρος τους και πήραν το ματς.

Καλύτερος παίκτης του αγώνα με διαφορά ο Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε εμφάνιση καριέρας, ενώ από κοντά ήταν και οι Αναστασιάδης και Μπλάζιτς. Ο Σέρβος δεν έκανε μόνο το γκολ, αλλά είχε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων. Πολύ κακός ο Κουτρομάνος, αλλά πιστώνεται στον Μπάμπη Τεννέ ότι ενήργησε γρήγορα και τον έβγαλε. Με αυτή την αλλαγή ο έμπειρος κόουτς ισορρόπησε το ματς, ενώ βοήθησε και η είσοδος του Αναστασόπουλου αντί του αρνητικού Πίτι γιατί απέκτησε έτσι μεγαλύτερη ελευθερία ο Μπλάζιτς.

Όσο για τους φιλοξενούμενους, Σπιριντόνοβιτς και Γεσίλ είχαν αρκετές ωραίες στιγμές στο παιχνίδι, αλλά τους έλειψε η ουσία. Ο Αυστριακός ήταν ο καλύτερος παίκτης τους, ενώ θετικός ήταν και ο Κόρμπος. Δεν ήταν καθόλου καλός ο Σαββίδης, ενώ ο Γκιοατά με την αποβολή του επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά πως δεν γίνεται να στηριχτούν πάνω του οι «κυανέρυθροι».

Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς ο Πανιώνιος, ο οποίος για περίπου ένα μισάωρο ήταν κυρίαρχος στο παιχνίδι. Έπαιρνε σχεδόν όλες τις μονομαχίες στον χώρο του κέντρου, κυκλοφορούσε ωραία την μπάλα και προσπαθούσε να αναπτυχθεί και από τα δύο άκρα με τους γρήγορους Λάμπρου και Σπιριντόνοβιτς.

Οι δύο τελευταίοι μαζί με τον Γεσίλ ξέφευγαν εύκολα από τα μαρκαρίσματα κυρίως λόγω της ταχύτητάς τους και δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Μόλις στο 7′ ο Αναστασιάδης χρειάστηκε να διώξει στη γραμμή το πλασέ του Σπιριντόνοβιτς για να αποτρέψει το 0-1 και στη συνέχεια πήρε σκυτάλη ο Παπαδόπουλος με αρκετές θετικές επεμβάσεις.

Παντελιάδης και Κουτρομάνος εκτέθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις και γι’ αυτό ο Τεννές αποφάσισε να κάνει αρκετά νωρίς την πρώτη του αλλαγή. Έβγαλε τον δεύτερο, έβαλε τον Βουό και πήγε δεξί χαφ ο Βάντερσον και πίσω του ο Βασιλαντωνόπουλος. Αυτό το σχήμα είχε καλύτερη λειτουργία.

Η Λαμία δεν μπόρεσε ούτε έτσι να απειλήσει τον Πανιώνιο, αλλά το σημαντικό για εκείνη ήταν ότι φρέναρε κάπως τον αντίπαλό της. Οι Νεοσμυρνιώτες κατάφεραν να κάνουν μόνο μία φάση στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους και αυτή με τον Σπιριντόνοβιτς. Ο Αυστριακός ήταν, άλλωστε, ο πιο κινητικός παίκτης του γηπέδου.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς πιο ισορροπημένο με τη Λαμία να πατά καλύτερα και να φτάνει σε φάσεις. Ο Πανιώνιος είχε μία πολύ καλή στιγμή με τον Βλάχο στο 52′, αλλά στη συνέχεια έδειξαν τα δόντια τους και οι γηπεδούχοι. Ωστόσο, και οι δύο καλές στιγμές τους προήλθαν από στημένα.

Σε ροή αγώνα οι Φθιώτες δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Ο Τεννές δοκίμασε και το τρικ να αλλάξει πλευρές τους Βάντερσον και Ακόστα, αλλά αυτό δεν βγήκε με αποτέλεσμα στη συνέχεια να κάνει αλλαγή τον Ισπανό, ο οποίος δεν είχε πάρει πάνω του προσωπικές ενέργειες.

Από την άλλη πλευρά, ο Γρηγορίου βλέποντας τους Σαββίδη και Λάμπρου να είναι πολύ κακοί, τους άλλαξε προκειμένου να ανεβεί η ομάδα του. Δεν ήρθε η βελτίωση έτσι, πάντως, με τον νεοεισελθόντα Μασούρα να χάνει στο 72′ μία ακόμη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους.

Η μπάλα τιμωρεί, σύμφωνα με τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου, και αυτό επιβεβαιώθηκε στο 78′. Ο Μπλάζιτς με μία βολίδα εκτέλεσε τον Κότνικ και έκανε το 1-0. Αμέσως μετά αποβλήθηκε και ο Γκιοατά και όλα έγιναν πιο δύσκολα για τους Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι δεν κατάφεραν να αποφύγουν τελικά την ήττα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), βοηθοί του οι Απτσόγλου (Αθηνών) και Κωνστάντιος (Ευβοίας), ενώ τέταρτος ο Πουλημάς (Κέρκυρας).

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Κουτρομάνος (34′ Βουό), Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Μπλάζιτς, Όμο, Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι (67′ Αναστασόπουλος), Ακόστα (74′ Φράγκος), Βάντερσον.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Σαββίδης (66′ Σιώπης), Κόρμπος (87′ Κάργας), Λάμπρου (66′ Μασούρας), Μασούντ, Σπιριντόνοβιτς, Γεσίλ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα