Θεοδωράκης: «Η Δημοκρατία δεν έχει χώρο για ρόπαλα, κουκούλες και μολότοφ»

Μπορεί για την κυβέρνηση όποιος μιλάει για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια στη χώρα να είναι… ακροδεξιός, όμως κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο για τον Σταύρο Θεοδωράκη. Γι’ αυτό και ο επικεφαλής του Ποταμιού δηλώνει στην «Καθημερινή» ότι «η ασφάλεια αφορά κυρίως τους φτωχούς και τους αδύναμους. Οι πλούσιοι μπορούν και προστατεύονται».

Όπως εξηγεί ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου προοδευτικού πολιτικού φορέα «κάθε μέρα έχουμε και ένα νέο κρούσμα. Δέρνουν μέχρι και ΑΜΕΑ στα πανεπιστήμια. Κυνηγούν τους Ευέλπιδες στο Μοναστηράκι. Πετροβόλησαν ακόμη και το σπίτι του Αφγανού πιτσιρικά που παρέλασε ως παραστάτης. Κάθε βράδυ διαλύουν τα Εξάρχεια. Η Δημοκρατία έχει χώρο για τους αντιπάλους της αλλά δεν έχει χώρο για ρόπαλα, κουκούλες, μολότοφ και βανδαλισμούς. Όλοι, υπουργοί, δήμαρχοι, κόμματα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να τολμήσουν και να μην κρύβονται».

Αίσθηση προκαλεί η απάντηση του κ. Θεοδωράκη στην ερώτηση για το εάν πιστεύει ότι κάποιοι στην κυβέρνηση «κάνουν πλάτες» σε ομάδες βίας. «Ναι, προσπαθούν να εξισορροπήσουν τις μνημονιακές τους κωλοτούμπες με ανοχή σε πράξεις βία στα πανεπιστήμια και τις γειτονιές. “Μπορεί να είμαστε με τη Μέρκελ αλλά δεν είμαστε και με τους μπάτσους”, τους ακούς να λένε», δηλώνει ο 53χρονος δημοσιογράφος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα