Καμίνης: Να εξαιρεθούν τα δημοτικά ραδιόφωνα από τον διαγωνισμό

 

 

Την εξαίρεση των Δημοτικών Σταθμών από τον διαγωνισμό για τις άδειες των ραδιοφωνικών σταθμών που πρόκειται να προκηρυχθούν, ζητεί με απόφαση που έλαβε την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης, αφορμή για την απόφαση υπήρξε η σχετική ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνιών Λευτέρη Κρέτσου, στο πρόσφατο πανελλαδικό συνέδριο των Δημοτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών.

Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τόνισε  ότι τα δημοτικά ραδιόφωνα «δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν όπως τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης» και «δεν μπορούν να βγουν στο σφυρί». Επισήμανε επίσης ότι με τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που έχουν οι Δήμοι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν επιχειρηματικά συμφέροντα που τυχόν θα διεκδικήσουν αυτές τις συχνότητες.

Για τον λόγο αυτό ο κ. Καμίνης, κάλεσε την κυβέρνηση να εξαιρέσει τις δημοτικές συχνότητες από το διαγωνισμό, «ακριβώς όπως έγινε με τις συχνότητες της ΕΡΤ», εκτός όπως σημείωσε, αν η κυβέρνηση θέλει να απαλλαγεί από την «ενοχλητική παρουσία τους». σε αυτή την περίπτωση πρόσθεσε όμως ότι η κυβέρνηση «θα είναι υπόλογη σε χιλιάδες εργαζόμενους και τους πολίτες που εμπιστεύονται σε αυτούς την ενημέρωση και την ψυχαγωγία τους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα