Κόντρα Παππά – Λοβέρδου στη Βουλή για τα τηλεοπτικά

Στο προσκήνιο ήρθε και πάλι το θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή επερώτησης που κατέθεσε η ΝΔ για την πορεία της ψηφιακής μετάβασης της χώρας.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, έστειλε εκ νέου μήνυμα στο ΕΣΡ να προχωρήσει τις διαδικασίες για την διεξαγωγή του σχετικού διαγωνισμού, ενώ ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στην πρόσφατη τροπολογία και την υποχρέωση των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας να εκπέμπουν με την τυπική και την υψηλής ευκρίνειας τεχνολογία, κατηγόρησε τον Υπουργό ότι επιχειρεί να περιορίσει τον αριθμό των αδειών.

Ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τον υπουργό να καταθέσει στη Βουλή, την γνωμοδότηση του ΕΣΡ επί του κειμένου της προσφάτως ψηφισθείσας τροπολογίας, «διότι είναι υποχρεωμένος βάσει του νόμου να την έχει ζητήσει» και παραλλήλως κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δημιουργεί όρους ασφυξίας στο ΕΣΡ, αφού δεν επιλύει το ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής.

Από την πλευρά του ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί η αλληλογραφία με το ΕΣΡ, σημείωσε όμως ότι η Βουλή είναι εκείνη που νομοθετεί κι όχι οι Ανεξάρτητες αρχές, οι οποίες εφαρμόζουν την νομοθεσία και δεν έχουν αρμοδιότητα να αποφαίνονται για την συνταγματικότητα των διατάξεων.

Πρόσθεσε τέλος ότι «ορισμένοι φλερτάρουν με αυτό το ενδεχόμενο» και υπενθύμισε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία συζήτησης στο ΣτΕ, σχολιάζοντας: «Συνεπώς θέλω και να ελπίζω και να πιστεύω ότι αυτά δεν είναι προφάσεις εν άλλες διαπλεκόμενες αμαρτίες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα