«Μάτωσε» ένας στους τέσσερις!

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε και πλέον έφτασε η ώρα για τους τέσσερις μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου να κάνουν… ταμείο.

Να καταγράψουν τις απώλειες και τα κέρδη, τόσο οικονομικά όσο και στο κομμάτι της ενίσχυσης, και να προετοιμαστούν για το επόμενο μεταγραφικό παράθυρο που δεν απέχει περισσότερο από τέσσερις μήνες.

Κερδισμένος τόσο οικονομικά όσο και στο κομμάτι της ενίσχυσης βγαίνει ο Ολυμπιακός, που κατάφερε από τη μία να βάλει πολλά χρήματα στο ταμείο και από την άλλη να πραγματοποιήσει σημαντικές προσθήκες, χάρη στις οποίες ανέβηκε ήδη ένα επίπεδο πιο ψηλά σε σχέση με πέρυσι, από την στιγμή που θα παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα δεκάδες εκατομμύρια από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν εξαρχής ο στόχος του Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς πέρυσι χωρίς αυτά τα χρήματα αναγκάστηκε μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου να πουλήσει βασικά στελέχη της ενδεκάδας. Στην… πορεία, ωστόσο, προέκυψε το ενδιαφέρον για τον Ρέτσο και η παραχώρησή του δίνει το δικαίωμα στους πρωταθλητές να κινηθούν δυνατά και το χειμώνα.

Ο Ολυμπιακός προσέθεσε στο ρόστερ του σημαντικά εργαλεία, πληρώνοντας 7 εκατομμύρια για τον Ένγκελς, 3 για τον Τζούρτζεβιτς, 2,5 για τον Εμενίκε και 2 για τον Βούκοβιτς, συν τον δανεικό με οψιόν αγοράς Καρσελά.

 

Ευρωπαϊκό χρήμα

και στην ΑΕΚ

 

Σούπερ κερδισμένη, από την στιγμή που έγινε η μοναδική εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου στο Γιουρόπα Λιγκ, βγαίνει και η ΑΕΚ, που θα βάλει μέχρι το τέλος της σεζόν στο ταμείο της ένα ποσό που αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Μελισσανίδης ήλπιζε ότι η ομάδα του θα κατορθώσει να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τον αποκλεισμό όμως του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, τα έσοδα θα είναι εξίσου σημαντικά και με αυτά τα χρήματα η «Ένωση» κατάφερε να φέρει πίσω τον Αραούχο και τον Κονέ, προσθέτοντας ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ της.

 

Με τα… ρέστα από Μπεργκ

και Ζέκα ο Παναθηναϊκός

 

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να ελπίζει σε ευρωπαϊκά έσοδα, καθώς αποχαιρέτησε τις διεθνείς διοργανώσεις μετά τις δύο ήττες από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, αξιοποίησε όμως τα χρήματα που πήρε από την παραχώρηση των Μπεργκ και Ζέκα μέσα στο καλοκαίρι.

Με την «πράσινη» ΠΑΕ να βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια σε φάση περικοπών και χαμηλώματος του μπάτζετ ο Γιάννης Αλαφούζος κινήθηκε σωστά επιχειρηματικά, αποφεύγοντας τα μεγάλα ανοίγματα του παρελθόντος. «Ψώνισε» αρχικά φτηνούς αλλά ποιοτικούς ποδοσφαιριστές (Καμπέσας, Τσάβες, Ινσούα) και με τα λεφτά της Κοπεγχάγης για τον Ζέκα χτύπησε ακόμα πιο δυνατά στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου με Χίλιεμαρκ, Σιλά και Μουνιέ.

Αυτήν την στιγμή ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει στα χέρια του ένα γεμάτο ρόστερ με σπουδαίες λύσεις σε όλες τις θέσεις και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις αγωνιστικά αποτελεί σίγουρα πλεονέκτημα.

 

Το χέρι στην τσέπη

ο Ιβάν Σαββίδης

 

 

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο μοναδικός από τους ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων που αναγκάστηκε να βάλει το χέρι στην τσέπη το φετινό καλοκαίρι, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο της πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Βέβαια, με την επιλογή προπονητή που έκανε τον Ιούνιο έβγαλε ο ίδιος τα… μάτια του, αλλά τα λάθη πληρώνονται και η απόφασή του να τον αλλάξει πριν από τα πολύ κρίσιμα ματς με την άσημη σουηδική Έστερσουντ έφεραν τον αποκλεισμό.

Αναμφίβολα ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε με σημαντικούς ποδοσφαιριστές όπως ο Μακ, ο Βιεϊρίνια και ο Ελ Καντουρί, θα μπορούσε όμως να κινηθεί ακόμα πιο δυνατά αν υπήρχαν περισσότερα έσοδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα