Νικήτρια στον πρώτο γύρο η Φώφη, μάχη στον δεύτερο με Ανδρουλάκη

Ξεκάθαρο προβάδισμα διατηρεί η Φώφη Γεννηματά, με καταγεγραμμένο περίπου το 60% των ψήφων, για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ακολουθεί.

Πιο αναλυτικά, η κ. Γεννηματά συγκεντρώνει ποσοστό 43,88% των ψήφων, έναντι 26,22% του Νίκου Ανδρουλάκη. Ακολουθούν ο Γιώργος Καμίνης με 13,03%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 8,34%, ο Γιάννης Μανιάτης με 4%, ο Γιάννης Ραγκούσης με 2,35%, ο Κωνσταντίνος Γάτσιος με 1,51%, ο Απόστολος Πόντας με 0,56% και ο Δημήτρης Τζιώτης με 0,19%.

Να σημειώσουμε ότι για να εκλεγεί ο αρχηγός του νέου φορέα από τον πρώτο γύρο απαιτείται ποσοστό άνω του 50%, και όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος στον οποίο θα συμμετάσχουν οι δύο πρώτοι, Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης. Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν πάνω από 200.000 πολίτες, ενώ σε πολλά εκλογικά τμήματα δόθηκε σιωπηρή παράταση λόγω του συνωστισμού, ώστε να ψηφίσουν όλοι όσοι είχαν προσέλθει, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών Δεοντολογίας.

«Είναι μεγάλη επιτυχία ανεξάρτητα από τον νικητή», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Αλιβιζάτος και πρόσθεσε: «Ο κόσμος έδειξε ότι θέλει κάτι γνήσια μεταρρυθμιστικό ανάμεσα στην ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το σημερινό είναι η καλύτερη απάντηση στους κυνικούς και όσους ειρωνεύονταν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα